Calitatea provine din natura.......
fumusetea din inima

miercuri, 1 aprilie 2015

Sugar scrub .. recipe

 Primavara este necesar ca pielea destul de stresata dupa iesirea din iarna sa fie curatata si hidratata ..

Exista multe feluri de scruburi ..cu zahar, cu sare , cu cafea , cu plante ...

Azi o sa va scriu reteta unui scrub simplu , la indemana oricui , care are ca si componenta de baza zaharul brun.

In general scruburile cu zahar se folosesc pentru o exfoliere fina . Eu le alternez cu cele cu sare ..





Deci ..  Vom folosi 250 grame zahar brun.

In mod normal as fi folosit aceeasi cantitate si de ulei dar vreau sa imbin putin calitatile scrubului cu cele ale unui unt pentru corp. Practic vreau nu numai sa imi curete pielea ci vreau sa o faca hidratand-o si hranind-o . Drept urmare voi folosi 100 ml ulei presat la rece. Si aici posibilitatile  sunt multe .. eu o sa aleg clasicul ulei de masline extravirgin ( In retetele mele il folosesc infuzat cu o multime de plante ..)




Alaturi de ulei .. pentru ca doresc pielea fina ..adaug 50 de grame de unt de cacao pe care il topim si racim putin ... el  hidrateaza intens datorita acizilor grasi pe care ii contine.
Si 100 de ml de infuzie preparata dintr-o lingurita de flori de nu-ma-uita, o lingurita de flori de musetel si o lingurita de flori de narcise la o cana de apa fiarta.

Se amesteca toate .. Adaugam 2 lingurite de zeama de lamaie. (optional si 20 de picaturi de ulei esential de lamaie ) . La sfarsit putem adauga si flori de nu-ma-uita, musetel si narcise .



 :))  Si uite asa .. cu cateva ingrediente extrem de simple .. ne-am creat un scrub sanatos pentru care sigur pielea ne va multumi :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu