Calitatea provine din natura.......
fumusetea din inima

miercuri, 27 noiembrie 2013

Dark dream and Feeling

Sunt doua sapunuri in care am folosit aceleasi pudre din plante (pudra de rooibos si pudra de roscove) pentru culori  .. cu rezultate diferite.
Ce a influentat culoarea finala ... binenteles continutul in uleiuri si unturi. Pentru ca sunt 'obsedata' de realizarea culorilor in sapun ... si am experimentat pe masura ... va pot spune ca orice mica variatie a cantitatii unui ulei sau unt influenteaza culoarea.

Sa-l luam pe primul : Dark dream ...

Contine : ulei de trufe, ulei de masline extravirgin , unt de mango, ulei de cocos extravirgin , ulei de samburi de struguri presat la rece, pudra de rooibos, pudra de roscove, extract CO2 de galbenele, uleiuri esentiale de patchouli, cardamon si santal








   Continutul in ulei de masline extravirgin este mare ...  culoarea maro (spre negru chiar) .. este data de pudra de roscove ... culmea ... (asta m-a mirat si pe mine) ... culoarea gri este data tot de pudra de roscove careia i-am adaugat putin extract CO2 de galbenele .  Culoarea maro deschis este data de pudra de rooibos.
Culoarea imprimata de pudra de rooibos poate varia de la un portocaliu inchis .... trecand prin maro roscat ... pana la maro.

Al doilea  .. Feeling

Contine unt de shea, ulei de cocos extravirgin, ulei de ricin, ulei de migdale dulci, ulei de floarea soarelui presat la rece, extract CO2 de galbenele,pudra de rooibos, pudra de roscove,  ulei esential de coada soricelului, isop si musetel




 Deci fara ulei de masline ... aici e invers culoarea deschisa am realizat-o cu pudra de roscove si cea inchisa cu pudra de rooibos.

Ce am vrut sa va arat ... sa va fac sa intelegeti ...este ca ... practic ... in sapun .. orice abatere .. orice plus sau minus .. influenteaza culorile.  Si ca exista infinite posibilitati  ..... Din doua pudre vegetale  .. cu imaginatie . poti colora ...NATURAL !

La ce sunt bune fiecare ... va spun maine ...

  ????  si ma intreb daca ati observat inimioara de la ultimul ????



luni, 18 noiembrie 2013

Centella asiatica ointment - Unguent cu Centella asiatica

Centella asiatica este o planta medicinala importanta care, in afară de vindecarea ranilor , este recomandata pentru tratarea diferitelor afectiuni ale pielii , cum ar fi lupus , ulcere varicoase , eczeme, psoriazis , 
 
Este o planta utilizata de mii de ani in medicina ayurvedica din India. In China era cunoscuta sub numele de Gotu Kola si facea parte din
"elixirurile miraculoase ale vietii".

 Este o plantă fără gust , fără miros , care se dezvolta foarte bine in jurul apelor . Ea are frunze mici verzi în formă de evantai , cu flori albe sau violet  și poartă de fructe ovale de dimensiuni mici  . Întreaga plantă este folosită în scopuri medicinale . Intern este utilizata pe scara larga ca un purificator de sânge , pentru tratarea hipertensiunii arteriale , pentru îmbunătățirea memoriei și pentru cresterea longevitatii . În Ayurveda  este una dintre principalele plante pentru revitalizarea nervilor și celulelor creierului . 

 Centella asiatica este capabila de a vindeca rani si arsuri din cauza capacitatii sale  de a crește fluxul de sange pe zona afectata , de a ridica nivelul de antioxidanti in rana, de a  încurajaza producția de fibroblaste  (celulele care sintetizează colagen).
 Centella Asiatica poate îmbunătăți aspectul de imbatranire a pielii afectate de liniile fine si ridurile datorita capacitatii sale de a produce colagen. 

 Prin creșterea fluxului sanguin  (oferind antioxidanti puternici) ajuta la netezirea zonelor afectate de celulita .

 Asa , ca fapt divers, tigrii Bengal se rostogolesc in locurile unde creste planta dupa ce au fost raniti in lupte .. . si ranile lor se cicatrizeaza mult mai repede . 





In acest unguent am folosit ulei de Centella asiatica, pudra bio de Centella asiatica, ulei de masline extravirgin infuzat cu sanziene, ginkgo biloba si ginseng, ulei de neem, ulei de germeni de grau, ulei de macadamia, unt de shea, ceara de albine bio, propolis brut, laptisor de matca brut, extract CO2 de galbenele, ulei esential de chiparos, lamaie si lavanda.





Indicatii:
- ten matur, imbatranit, ridat
- plagi,arsuri,cicatrici
-eczeme,dermatite,psoriazis
-prevenirea si tratarea vergeturilor

sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Double Whipped Sugar Scrub - Scrub cu zahar ....dublu

Ce trebuie sa faca un scrub ....banuiesc ca stiti toti ... trebuie sa ajute la eliminarea pielii moarte ...sa exfolieze practic.  

Dar in nici un caz numai asta!!!!  Ce te faci daca , dupa ce folosesti un scrub, pielea (care este supusa unei mici 'traume' prin frecare) ramane uscata ...  fara luminozitate ...

Cand fac scruburile intotdeauna am grija ca , in reteta , sa se compenseze curatenia cu hranirea pielii.

Scruburile cu zahar sunt scruburi mai 'fine' decat cele in care folosesc sare.  Personal alternez folosirea lor ... si in nici un caz nu le folosesc mai des decat de doua ori pe saptamana.




Am observat ca foarte multe persoane fac scruburile si unturile pentru corp folosind amidon  ... este o tampenie .. acelasi efect ..de fapt un efect muuuult mai bun ...se obtine folosind argilele care sunt incomparabil mai sanatoase!!!

Cel pe care vi-l arat astazi contine unt de shea, ulei de argan bio, ulei de cocos extravirgin, ulei de migdale dulci, ulei de rosa mosqueta, extract de vita rosie, argila,zahar bio si amestec de uleiuri esentiale: geranium, iasomie, lavanda si salvie .



 Practic ...scruburile mele sunt o combinatie intre un scrub normal si un unt pentru corp ....  si nu va imaginati cum poate sa ramana pielea dupa ce le folositi !!!!!!



Hastily - In graba

  Urasc lucrurile facute in graba  .... si-asa timpul alocat 'modelarii' sapunului este foooarte redus !!!!

Doua ore am avut la dspozitie ieri sa ma 'montez' .... sa ma gandesc ... si sa fac .. o comanda speciala... Doua ore ...si trebuie sa recunosc ca in primele minute am fost blocata ..nu-mi venea nici o idee ...nici un model.  Si trebuia sa-l fac ...sa apuce sa se usuce cat de cat pana azi dimineata ... cand urma sa plece  .... departe tare ...undeva in Danemarca..
 Si l-am facut ... am apucat sa-i fac cateva poze  ... nu am apucat in schimb sa-i dau nici un nume.....









Si....pana la urma ...nu a iesit asa rau avand in vedere timpul alocat ...nu ????

duminică, 1 septembrie 2013

Working for Christmas - Lucrand pentru Craciun

 Stiu ca este abia Septembrie dar ....cum e cu gospodarul  care isi face vara sanie? Si cum sunt harnica din fire si sapunul are nevoie de pauza inainte de a fi folosit...
 


 Ca toate compozitiile pentru sarbatori trebuie sa fie ....festiva..nu? Ce inseamna asta la mine ...pai in primul rand un procent mai mare de ulei de argan, de unturi de cacao, shea si mango. Alaturi de ulei de macadamia pur, ulei de cocos, ulei de masline extravirgin, ulei de ricin, extract CO2 de zmeura si rodie, argila rosie, verde si alba, pudra de zmeura,pudra de hibiscus, masa de cacao brut . si....






  .si.. amestecul de uleiuri esentiale: vanilie, cacao, scortisoara, cardamom, potocala, nucsoara, anason si ghimbir.

sâmbătă, 31 august 2013

The smell of love - Mirosul iubirii

Cum miroase iubirea?   Se spune ca suntem atrasi de persoana iubita tocmai datorita mirosului diferit de al nostru pe care genele le imprima sistemului sau imunitar.
Cum miroase pentru mine..... ? Cam la fel cu  ce mirosuri imi plac in sapun!








    Acesta spre exemplu miroase a superbul amestec de uleiuri esentiale (in cantitati stiute doar de mine): scortisoara, ghimbir, ambra, amyris,portocala dulce si piper negru.


    Urmatorul miroase a pin,anason, mandarine, tamaie si mirt.



Si ultimul a: cuisoare, scortisoara, cardamom, ambra, portocala dulce si smirna.




 De data asta nu va povestesc despre continut: va spun doar ca au in compozitie cele doua unturi preferate de mine (cacao si shea) si un amestec de cinci uleiuri.




 Deci : cum miroase iubirea pentru mine ..... dulce - picant!! Pentru voi?

joi, 29 august 2013

Pumpkin, grapes and pollen - Dovleac, struguri si polen


  Dar, pentru ca peste doua zile incepe toamna si pentru ca aceasta ne ofera atat de multe fructe si legume ce pot fi folosite in sapun, am zis sa nu ratez doua din ele: dovlecii si strugurii.



  Sa incepem cu dovlecii: stim ca sunt bogati in antioxidanti, in vitamine precum A, B, C si E si zinc. Ei sunt potriviti pentru tenurile de orice tip Hranesc si ofera tenului nutrientii de care are nevoie pentru a-si mentine elasticitatea si frumusetea. 
  Ceea ce poate nu stiti este ca, coaja dovleacului este bogata în potasiu, magneziu și fier, ea avand si beneficii antibacteriene și anti-fungice !!!!
   Miezul este încărcat cu antioxidant beta-caroten care lupta impotriva radicalilor liberi.
Pe scurt beneficiile dovleacului sunt:
- contine enzime de fructe si acizi alfa hidroxi (AHA) care ajuta la pastrarea luminozitatii pielii si la netezirea acesteia
- contine antioxidanti vitamina A și vitamina C pentru a ajuta la inmuierea si calmarea pielii si creste productia de colagen pentru a preveni semnele de imbatranire.
= zincul continut este genial pentru cei care sufera de acnee - acesta ajuta la controlul nivelului hormonal precum si la vindecarea pielii. 

= structura moleculara a dovleacului este mica astfel ca acesta patrunde mai adanc in piele ajutand astfel la tratarea unui ten tern, imbatranit și pigmentat.





  Am folosit pentru acest sapun tot de la dovleac(pulpa, coaja, seminte), ulei de dovleac presat la rece, ulei de macadamia, ulei de cocos, unt de shea, ulei de ricin,  si trei tipuri de polen si ulei esential de tamaie.


 Strugurii: sunt o sursa importanta de vitamina B6, vitamina C, potasiu si antioxidanti. Resveratrolul, care se gaseste in coaja strugurilor, este un antioxdant extrem de puternic care protejeaza celulele organismului de efectele nocive ale radicalilor liberi. Resveratrolul continut de struguri  previne dezvoltarea si mai ales progresia tumorilor canceroase de la nivelul pielii.





Strugurii, în special cei roşii, sunt o sursă considerabilă de antioxidanţi, cum ar fi resveretrolul şi flavonoidele, care au capacitatea de a lupta împotriva radicalilor liberi, menţinând tenul tânăr şi strălucitor. În plus, compoziţia lor bogată în aminoacizi ajută la regenerarea pielii şi îndepărtează petele cauzate de razele nocive ale soarelui. Profită de efectele benefice ale strugurilor prin consumul lor în stare proaspătă sau în diferite sucuri, compoturi. Ca mască facială făcută la tine acasă, acest fruct curăţă perfect oricare tip de piele (uscată, grasă sau normală), prevenind apariţia ridurilor. Este ideal, deoarece conţine foarte multe vitamine, printre care vitamina A, complexul de vitamine B, vitamina C, vitamina K, precum şi potasiu, magneziu, calciu, fosfor şi fier. Sub formă de mască facială, poţi folosi strugurii zdrobiţi sau sucul lor, de preferinţă proaspăt.

Citeste mai mult: adev.ro/mmubdb
Strugurii, în special cei roşii, sunt o sursă considerabilă de antioxidanţi, cum ar fi resveretrolul şi flavonoidele, care au capacitatea de a lupta împotriva radicalilor liberi, menţinând tenul tânăr şi strălucitor. În plus, compoziţia lor bogată în aminoacizi ajută la regenerarea pielii şi îndepărtează petele cauzate de razele nocive ale soarelui. Profită de efectele benefice ale strugurilor prin consumul lor în stare proaspătă sau în diferite sucuri, compoturi. Ca mască facială făcută la tine acasă, acest fruct curăţă perfect oricare tip de piele (uscată, grasă sau normală), prevenind apariţia ridurilor. Este ideal, deoarece conţine foarte multe vitamine, printre care vitamina A, complexul de vitamine B, vitamina C, vitamina K, precum şi potasiu, magneziu, calciu, fosfor şi fier. Sub formă de mască facială, poţi folosi strugurii zdrobiţi sau sucul lor, de preferinţă proaspăt.

Citeste mai mult: adev.ro/mmubdb

  Ca orice fruct, strugurii sunt bogati in saruri minerale (potasiu, fosfor, calciu, fier) si vitamine care stimuleaza refacerea celulara , descongestioneaza tesuturile si au efecte remarcabile in tratarea tenurilor acneice dar si a tenurilor imbatranite - prevenind aparitia ridurilor.


 In concluzie strugurii sunt remediul potrivit pentru un ten sanatos, curat, luminos si lipsit de riduri.

Pentru acest sapun am folosit struguri bio, ulei de samburi de struguri presat la rece, ulei de cocos, ulei de ricin, ulei de masline extravirgin, unt de mango, trei feluri de polen, argila violet si ulei esential de mirt si ambra.


  Despre polen  va spun pe scurt acum urmand sa revin cu mai multe amanunte in postarea viitoare cand voi vorbi despre un sapun .. o sa vedeti
 Polenul imbunătăţeşte structura pielii prin conţinutul ridicat în vitamine. Colagenul şi elastina din piele sunt proteine iar polenul contine acei aminoacizi necesari producerii de proteine.

  Atat.. pentru astazi...



For Christmas - Pentru Craciun

 Revin sa scriu pe blog dupa o pauza lunga pe care ....stiu ...nu am cum sa o justific...decat poate prin lipsa timpului. Ce sapunuri am mai facut? Multe.... O sa incep prin a va arata o mica parte din viitoarea colectie destinata sarbatorilor de iarna. Anul acesta am planuri mari.pe care sper sa le duc la bun sfarsit.
  Mentionez ca TOATE sapunurile vor fi facute cu mana (fara forme) Pentru o parte din ele pregatesc si un filmulet cu procesul realizarii.









 Este doar inceputul! Voi reveni cu postari pe masura ce realizez alte modele.