Calitatea provine din natura.......
fumusetea din inima

luni, 18 noiembrie 2013

Centella asiatica ointment - Unguent cu Centella asiatica

Centella asiatica este o planta medicinala importanta care, in afară de vindecarea ranilor , este recomandata pentru tratarea diferitelor afectiuni ale pielii , cum ar fi lupus , ulcere varicoase , eczeme, psoriazis , 
 
Este o planta utilizata de mii de ani in medicina ayurvedica din India. In China era cunoscuta sub numele de Gotu Kola si facea parte din
"elixirurile miraculoase ale vietii".

 Este o plantă fără gust , fără miros , care se dezvolta foarte bine in jurul apelor . Ea are frunze mici verzi în formă de evantai , cu flori albe sau violet  și poartă de fructe ovale de dimensiuni mici  . Întreaga plantă este folosită în scopuri medicinale . Intern este utilizata pe scara larga ca un purificator de sânge , pentru tratarea hipertensiunii arteriale , pentru îmbunătățirea memoriei și pentru cresterea longevitatii . În Ayurveda  este una dintre principalele plante pentru revitalizarea nervilor și celulelor creierului . 

 Centella asiatica este capabila de a vindeca rani si arsuri din cauza capacitatii sale  de a crește fluxul de sange pe zona afectata , de a ridica nivelul de antioxidanti in rana, de a  încurajaza producția de fibroblaste  (celulele care sintetizează colagen).
 Centella Asiatica poate îmbunătăți aspectul de imbatranire a pielii afectate de liniile fine si ridurile datorita capacitatii sale de a produce colagen. 

 Prin creșterea fluxului sanguin  (oferind antioxidanti puternici) ajuta la netezirea zonelor afectate de celulita .

 Asa , ca fapt divers, tigrii Bengal se rostogolesc in locurile unde creste planta dupa ce au fost raniti in lupte .. . si ranile lor se cicatrizeaza mult mai repede . 





In acest unguent am folosit ulei de Centella asiatica, pudra bio de Centella asiatica, ulei de masline extravirgin infuzat cu sanziene, ginkgo biloba si ginseng, ulei de neem, ulei de germeni de grau, ulei de macadamia, unt de shea, ceara de albine bio, propolis brut, laptisor de matca brut, extract CO2 de galbenele, ulei esential de chiparos, lamaie si lavanda.





Indicatii:
- ten matur, imbatranit, ridat
- plagi,arsuri,cicatrici
-eczeme,dermatite,psoriazis
-prevenirea si tratarea vergeturilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu