Calitatea provine din natura.......
fumusetea din inima

marți, 25 noiembrie 2014

Uleiuri pentru masaj

 Există dovezi care atesta faptul ca masajul era folosit  în multe civilizații stravechi importante, cum ar fi China, India antică, civilizația mesopotamiană, civilizații egiptene și grecești antice. Cea mai devreme referire la masaj se găsește în mormântul lui Akmanthor ( un medic din Egiptul antic) in jurul anului 2330 î.Hr.
   În China antică masajul devine o arta arta. Există numeroase volume de texte doar despre arta și tehnica de masaj din China, iar acestea sunt integrate cu punctul de presiune (meridianul) notația de presopunctura si acupunctura.
   In India s-a dezvoltat Ayurveda ..masajul devenind o activitate zilnica.

    Uleiurile pentru masaj au fost pentru prima data mentionate de Platon si Socrate iar chinezii le folosesc de peste 4000 ani.

Ce fac uleiurile pentru masaj?Ajută la menținerea articulațiilor flexibile, Amelioreaza oboseala și durerile în organism. Calmeaza nervii. Cresc circulația. Îmbunătățesc tenul  prin adăugarea de luciu pielii. Hrănesc tot corpul , promoveaza longevitatea Mentin o stare generala superioara
                               Si ... incita simturile ;)

Un ulei de masaj trebuie să aibă anumite proprietăți pentru a realiza ceea ce ne propunem..  o sa enumar cateva:
Densitate -  nu trebuie să fie foarte dens.
Vâscozitate - uleiul trebuie să aibă viscozitate redusă. Asta înseamnă ca trebuie să curgă cu ușurință pe piele, nu trebuie să fie lipicios ca mierea :)))  ci in asa fel incat ..atunci cand se aplica ..sa poata fi deplasat usor cu mana.
Absorbire  într-un timp rezonabil - nu prea repede.
Nu prea uscat - unele uleiuri, cum ar fi uleiul de cânepă , pot exercita un efect de uscare.
Miros - uleiurile cu miros neplăcut sunt, în general, evitate în masaj ..iar daca sunt folosite in scopuri terapeutice se amesteca cu uleiurile esentiale.
Hidratare - sunt indicate uleiuri care să păstreze pielea hidratata si catifelata pentru perioade mai lungi de timp.

Cele mai folosite uleiuri vegetale in realizarea uleiurilor pentru masaj sunt:

1. Uleiul de migdale dulci
Are atributele perfecte pe care un ulei de masaj ar trebui să le aibă. Curge bine pe piele, nu se absoarbe prea repede și menține pielea uleioasă si hidratata pentru o lungă perioadă de timp.
2. Uleiul de masline
Acest lucru este cel mai bine cunoscut in realizarea uleiurilor de masaj pentru copii.
3. Uleiul de cocos
Este incolor, foarte ușor și se absoarbe perfect în piele,, este foarte bun pentru persoanele cu acnee
 4. Uleiul din samburi de struguri
Este foarte ușor și subțire..lasa pielea lucioasa .. aproape matasoasa ...este  foarte hrănitordeoarece conține o cantitate mare de acid linoleic.
5. Uleiul de susan
Uleiul obținut din semințe de susan este foarte apreciat în Aurveda. Potrivit Charak Samhita, una dintre cele mai vechi texte ayurvedice, uleiul de susan este cel mai bun ulei pentru corpul uman. Are o mare valoare nutritivă
Ayurveda recomanda masaj zilnic cu ulei de susan, un proces numit Abhyanga. Este un masaj superficial facut cu ulei cald.
6. Uleiul de jojoba
Este într-adevăr un refugiu pentru persoanele cu probleme de piele si acnee. Uleiul de jojoba seamănă cu sebumul uman (ulei natural organismului). Ca urmare, este mai puțin uleios.
 7. Uleiul de samburi de caise
Similar cu cel de migdale
 8. Uleiul de floarea soarelui
Este ideal pentru masajul chiropractic.
9. Uleiul de germeni de grau
Uleiul de germeni de grau este foarte gros și vâscos...nu este propice pentru masaj..decat amestecat cu uleiul  de cocos sau cu  ulei de seminte de struguri . O combinatie buna face cu uleiul de macese ;)
10. Uleiul de mustar
Este iute și are miros ascuțit. Este destul de popular in India
11. Uleiul de avocado
Este un ulei gros,bogat în clorofilă și carotenoizi.
12. Uleiul de kukui
Excelente proprietati emoliente

Romantic




 Are ca baza uleiul de kukui care este un ulei usor cu efect de incalzire, antiinflamator,antioxidant si antibacterian infuzat cu scortisoara si piper negru  si uleiul de caise care este un  ulei de masaj excelent pentru reducerea stresului, este foarte bun pentru toate tipurile de piele dar în special pentru pielea care îmbătrânește prematur. Alaturi de aceste doua uleiuri am folosit urmatorul amestec de uleiuri esentiale:- santal,scortisoara,piper negru,vetiver si neroli

Senzual



Are ca baza uleiul de limba mielului care este un ulei care pătrunde adânc, stimulează și regenerează si uleiul de masline ..care ajuta la ameliorarea rigiditatii datorită efectului de încălzire ...infuzat cu lavanda . Alaturi de aceste doua uleiuri am folosit urmatorul amestec de uleiuri esentiale.- lavanda, neroli,iasomie si patchouli



Extaz



Trebuie sa stiti ca ..de regula ..creez uleiurile pentru masaj ..special pentru cei carora le sunt destinate ..dupa tipul de piele ..dupa fire :))  ..dupa scop ..  Nu este usor :))  Extaz este un ulei realizat pentru mine ..este un ulei potrivit pielii mele ..

 
Are ca baza uleiul de trandafir salbatic , uleiul de migdale dulci infuzat cu boboci de trandafiri si de iasomie, uleiul de samburi de struguri infuzat cu ambra , ghimbir si scortisoara ...  iar ca uleiuri esentiale: trandafiri, ylang-ylang, ghimbir, portocale, scortisoara,vanilie, vetiver .... in plus ..uleiul absolut de iasomie.

  Este un ulei pentru masaj ..puternic.. foarte puternic de fapt .. si ..pe gustul meu ;)

joi, 30 octombrie 2014

Autumn

Ramasesem datoare sa va spun cum folosesc castanele salbatice in sapun ....aceste minunatii pe care natura ni le ofera toamna...



Dar .. pana sa incep sa va vorbesc despre asta ..  o sa va aduc aminte putin ..despre ce inseamna o celula :)))  Am cautat si am gasit un desen dragut care imi permite sa imi aduc aminte de orele de biologie (preferatele mele) :))


Membrana celulara  controleaza ceea ce se intampla in si afara din celula.
Reticulul endoplasmatic : inmagazineaza si separa particulele si actioneaza ca un sistem de transport al celulei.
Nucleul: este locul in care sunt cromozomii si ADN-ul nostru. Contine un nucleol mic unde este fabricata proteina. Celulele rosii din sange ..nu au nucleu ;)
Ribozomi: exista mii de asemenea fabricute de proteine in fiecare celula.
Lizozomi : digera materialul adus în celula...contin enzime care descompun moleculele.
Mitocondriile : controlează nivelul apei, recicleaza si descompun  formand uree.
Golgi : sunt in apropierea nucleului , se ocupa cu modificarea si sortarea proteinelor..


:)))  Bun ..destula biologie :P   Hai sa vedem ce fac ..la ce sunt bune castanele salbatice ..desi am scris  si pe pagina de facebook ..sa completez putin:
   
   Castanul salbatic este utilizat pentru consolidarea si tonifierea peretilor venelor. Pastrand venele tonifiate este de ajutor in varice si hemoroizi.  Ajuta la reducerea edemului.
   Ingredientul activ de baza din castanul salbatic este escina..care este un amestec de saponine antiinflamatoare și flavonoide, cunoscut sub numele de proantocianidine (antioxidante). Escina inhiba enzimele lizozomale. Se crede ca acestea sunt mult mai active la persoanele cu insuficienta venoasa si vene varicoase.
  Flavonoidele protejează vasele de sange si tesuturile de la inflamatie prin reducerea agentilor de oxidare si a radicalilor liberi care le pot deteriora.
    Capacitatea castanului salbatic de a tonifia pielea il face ideal in tratamentele anti-imbatranire și celulita.

Buuun ...  cum le folosesc eu ...   Pai ..le adun :)))  intai




Le sparg :))


Le curat de coaja ...  pe care o pun separat


Din ea ..dupa ce se usuca bine ..fac pudra ..


 Ce fac cu miezul ....  miezul il pot face si pe el pudra dar ...  eu fac altceva ...il tai bucatele


Si il pun la oparit in apa distilata sau lapte de capra bio ...  zece minute nu mai mult...


Il pasez si il folosesc ca atare in sapun sau unguente.

Daaaar ..  si acum o sa va spun un secret ;) ...zeama obtinuta ..  credeti-ma nu aveti nevoie de nici un alt produs de curatenie:)))  Nu va pot spune cum curata ...iar daca ii puneti si cateva picaturi de ulei esential ati obtinut cel mai bio ..detergent :))))


Deci ..pudra..piure ..zeama ...  Dar eu mai fac ceva ..  cu ele sparte numai (deci cu coaja cu tot ) ..infuzez uleiul de macadamia sau pe cel de masline extravirgin :))



  Si uite asa ...  facem un sapun cu castane salbatice

Da ...dar el mai contine si crizanteme, hamamelis si struguri ...dar despre acestea in postarea de maine ..cand o sa vedeti si de ce v-am adus aminte de celula :))

.

miercuri, 29 octombrie 2014

Spiced "Cappuccino"

  Ce este cappuccino ?  Hmmm  ...   reteta clasica suna cam asa ..  o treime espresso..  o treime lapte ...si o treime spuma de lapte bogata.   Daaa ...  numai ca mie imi place sa pun si putina ciocolata ..  muuulta scortisoara si , eventual, putin zahar brun. :))  Si uite asa am creat si un sapun pe gustul meu ..  un sapun care "a prins " foarte bine la public se pare ..daca ma ghidez dupa cat de des il refac.







O compozitie ce contine unt de cacao brut , ulei de macadamia infuzat cu boabe de cafea , ulei de cocos extravirgin, ulei de migdale dulci, unt de shea, ulei de masline extravirgin, cafea marocana bio, pudre din plante, argile, lapte de capra, iaurt bio, ciocolata neagra bruta bio, pudra de scrotisoara bio,zahar brun bio,  uleiuri esentiale de scortisoara, nucsoara si ghimbir .....









:))  Ce pot sa va spun despre el decat ca ... in afara de efectul "scrub" pe care il are datorita cafelei si zaharului brun ..  hidrateaza extrem de bine ...  chiar pot sa spun ca este unul dintre cele mai hidratante dintre sapunurile mele

                                          Sapundininima

miercuri, 4 iunie 2014

With you

Lonicera japonica ..caprifoiul ..

   Este planta ce detine calitati remarcabile de regenerare a pielii... motiv pentru care este folosita in special in produsele anti-imbatranire.   Dar ea mai poseda  o proprietate importanta ...aceea de a fi un antibiotic natural puternic...in acelasi timp calmand foarte bine pielea ..astfel fiind indicata in tratamentul eczemelor si psoriazisului.

  Este prezenta de foarte mult timp in medicina traditionala din China unde era folosita in primul rand pentru eliminarea otravurilor din organism.

  Eu o folosesc infuzata ..la rece.. in ulei de masline extravirgin  si uscata sub forma de pudra.




In primul rand ..  am cules florile :))






    Apoi ..am preparat din ele un macerat  pe care l-am folosit in loc de apa in amestecul de soda. Ce am remarcat este ca ..  desi in mod normal soda denatureaza mirosul florilor ...de data asta caprifoiul a castigat :))).



 Pentru ca aveam deja uleiul  infuzat si pudra .. am trecut la celelalte ingrediente

Am mai folosit putina pudra de Charcoal (carbune activat ) . Acesta este realizat din lemn carbonizat sau materii vegetale ce au capacitatea de a absorbi multe produse chimice. El a fost folosit ca medicament de mii de ani. Papirusuri egiptene inregistrau utilizarea de carbune pentru a alimina mirosul de la rani putrede iar hindusii utilizau carbunele pentru a purifica apa.
 Ce trateaza carbunele activat ? In primul rand pruritul (mancarimea) ce apare in eczeme ..dermatita atopica si psoriazis...indeparteaza impuritatile si clarifica pielea.


  Am mai folosit uleiul de neem ...  am tot vorbit despre el ..   cel mai indicat ulei in afectiuni urate ale pielii .


     Un alt ulei important pe care l-am folosit este uleiul de luminita serii care este unul din rarele uleiuri ce contin acidul gamma linoleic care are proprietatea de a reconstrui membrana celulara.  El este folosit in :
 - Eczeme, inflamatii cronice ale epidermei - Una din intrebuintarile majore ale uleiului de luminita noptii este tratarea eczemelor. 
 - Acnee, cuperoza, psoriazis - Uleiul de luminita de seara mentine elasticitatea si troficitatea pielii, controleaza secretia de sebum de la nivelul epidermei, hidrateaza si previne uscaciunea pielii, regenereaza celulele, stimuleaza microcirculatia, reduce inflamatia, ajuta la pastrarea flexibilitatii si fermitatii pielii. 
 - Piele uscata, ridata, aspra, flasca si lipsita de tonus si elasticitate -   Favorizeaza regenerarea cutanata si mentine elasticitatea si fermitatea pielii redand tineretea epidermei. s.
 - Antirid si antioxidant - Impiedica imbatranirea precoce a tenului , restructureaza fibrele de colagen. Aplicarea regulata a uleiului de luminita de seara incetineste semnificativ procesul de imbatranire a tesutului cutanat, pielea fiind mai supla, tonifiata si hidratata.
 - Conturul ochilor - Uleiul este foarte bun pentru pielea sensibila din jurul ochilor asigura hidratarea, vitalizarea si hranirea eficienta. 

   



Am mai folosit ulei de canepa , ulei de cocos extravirgin, unt de shea , pudra de radacina de Indigo, argila albastra de Raciu , argila gri, rosie, galbena,  extract CO2 de musetel , extract CO2 de galbenele.


Uleiul esential de caprifoi impreuna cu cel de vetiver ii confera un miros ...   hmmm   ...  demential :))  


Deci ...  " Cu tine" ..   un sapun indicat  oricarui tip de ten ..este un sapun bland ..un sapun cu efecte foarte bune  asupra pielii foarte sensibile ..asupra pielii bolnave ..  un ...sapundininima ;)











vineri, 14 martie 2014

Wild - soap for mens

   Este un alt sapun ... destinat barbatilor de data asta .. la care am folosit uleiurile infuzate la rece. Dupa cum am mai spus .. desi este o metoda de infuzare greoaie ... de durata (minim 30 de zile) ... este cea mai sanatoasa.


Am folosit :

Uleiul de masline extravirgin pe care l-am infuzat cu rasina de pin ... trateaza foarte bine diferite probleme ale pielii: psoriazis, cosuri, eczeme, mancarime, ajuta la vindecarea rapida a ranilor.

Uleiul de macadamia virgin pe care l-am infuzat cu rasina de cedru .. are efect antiseboreic, trateaza roseata pielii, are efect antiseptic, antiinflamator, tonic.



Maceratul de Thymus vulgaris(c imbrisor) l-am folosit in loc de apa distilata ....  
Conform legendelor ... cimbrisorul s-a nascut din lacrimile Elenei din Troia .. 
El a fost folosit pentru prima data de catre femeile din Grecia pentru a vindeca arsurile.
Cimbrisorul contine un dezinfectant puternic, denumit timol , dovedit a fi foarte eficace împotriva bacteriilor și ciupercilor. El mai contine o varietate de flavonoide de aici si capacitatea sa antioxidanta.
Cimbrisorul posedă terpenoide care sunt recunoscute pentru proprietățile lor de prevenire a cancerului.
Planta este , de asemenea, o sursă bogată de vitamine importante, cum ar fi vitaminele din complexul B , beta-caroten , vitamina A , vitamina K , vitamina E , vitamina C si acid folic .



Pudra de ginkgo biloba - efect antioxidant, poseda o mare capacitate de a proteja pielea de semnele de imbatranire cum ar fi ridurile sau petele de varsta. Este si un antibacterian natural

Pudra de echinaceea - are beneficii incredibile: este eficace in hidratarea pielii si in reducerea ridurilor, impiedica deteriorarea colagenului mentinand pielea tanara si frumoasa.

Pudra de eucalipt - actioneaza foarte bine impotriva iritatiilor de orice fel, are proprietati antinflamatorii



Am mai folosit unt de shea brut, ulei de migdale dulci, ulei de cocos, ulei de ricin,argila rosie,pudra de ambra, uleiuri esentiale de cedru, santal, pin si cimbrisor






joi, 13 martie 2014

Crema pentru ochi



Este o crema  care , folosita in jurul ochilor , hidrateaza pielea, o regenereaza, ajuta la reducerea cearcanelor si a pungilor de sub ochi. Recomand folosirea ei zilnica, dimineata.


Continut :

Ulei de castravete  care are efect de calmare si linistire a ochilor suprasolicitati si de atenuare a pungilor de sub ochi 

Ulei de tarate de orez - care promoveaza  microcirculația sângelui, ceea ce este benefic in reducerea cearcanelor si pungilor de sub ochi.

Ulei de luminita serii cunoscut pentru calitatile sale anti-imbatranire si care ajuta la refacerea pielii la nivel celular

Ulei de jojoba cunoscut pentru rolul sau antibacterian

Ulei de samburi de caise  care este regenerant, revitalizant,hidratant, hrănitor si întârzie efectele îmbătrânirii cutanate

Ulei de cocos extravirgin
Unt de cacao brut


Ape florale de trandafiri si de albastrele - care au efect  decongestionant și calmant fiind renumite pentru beneficiile pe care le aduc ochilor obosiți și pleoapelor iritate și umflate!

Extracte CO2 de: 
 -galbenele - calmant și cicatrizant
- morcovi -   antioxidant și antiinflamator
-  rodie-  antioxidant puternice și proprietăți regenerante, ideal pentru prevenirea ridurilor și calmarea pielii iritate. 

 Ceara de albine bio- ajuta la menținerea unui nivel optim de hidratare a pielii

 Uleiuri esentiale de grapefruit si musetel- ajuta la tonifierea pielii si a tesuturilor si de ylang-ylang care calmeaza tenul iritat si inflamat


miercuri, 12 martie 2014

Ser pentru stimularea cresterii parului

Acest ser are la baza trei uleiuri : uleiul de emu, uleiul de neem si uleiul extravirgin de masline infuzat cu ambra si cu 24 de plante.






Ce stim despre uleiul de emu ... este singurul ulei care contine toate cele trei Omega : 3, 6 si 9 ...practic el este format 100% din trigliceride lipide ...  acestea oferindu-i urmatoarele proprietati : penetreaza pielea foarte bine ajungand usor la radacina parului, este antiinflamator,  antibacterian, hidratant, non-iritant si cicatrizant.


Uleiul de neem .. despre el am tot vorbit in postarile anterioare .. asa ca .. pe scurt : previne senzația de mâncărime , matreata , psoriazisul  dar, este cunoscut in primul rand pentru abilitatea sa de a spori cresterea parului, de a evita subtierea firului de par provocata de  diferite motive , inclusiv de stres , medicamente , poluare  imbunatatind calitatea parului.

Despre uleiul de masline extravirgin infuzat cu ambra gasiti destule spuse in postarile anterioare.

 Amestecul de plante este  realizat dupa indelungi experiente .. asa ca imi permit sa il pastrez .. secret.


Uleiurile esentiale folosite sunt de Rosmarinus officinalis, Lavendula  augustifolia, Cedrus atlantica, Thymus vulgaris, Allium sativum, Pogostemon cablin, Santalum album .

Am mai folosit extract CO2 de trandafir salbatic si de radacina de ghimbir.


Cum se foloseste : se aplica de doua ori pe saptamana pe parul usor umezit insistand la radacina. Se asteapta intre 1 si 3 ore dupa care se clateste.



luni, 20 ianuarie 2014

Shampoo & conditioner


   In general nu sunt adepta produselor ' doi in unul '  dar sa spun despre acesta ca este numai sampon  ar fi insemnat sa mint pentru ca, datorita ingredientelor continute, are si efectul unui balsam.



   O sa iau ingredientele pe rand si o sa explic pe scurt ce efecte au asupra parului :


Unt de shea brut : a fost folosit de secole pentru a calma senzația de mâncărime produsa de scalpul prea uscat sau de matreata .  Se absoarbe cu ușurință în scalp și nu blocheaza porii  .Contine  vitaminele A si E ceea ce face din el un hidratant excelent pentru a hidrata părul de la rădăcină până la vârfuri .





Ulei de sofranel : conține cantități mari de acid oleic si penetreaza pielea ușor .Protejeaza , hraneste si hidrateaza parul  . Fiind extrem de bogat în acizi grași esențiali polinesaturați  este extrem de benefic pentru parul tratat chimic (vopsit sau permanent) . Atunci cand se aplica pe scalp  acționează ca un vasodilatator , poate dilata vasele de sange  ducand astfel mai multe substante nutritive catre foliculii de par (prin circulatia sangelui) Este considerat cel mai bun ulei posibil cu efect impotriva caderii parului.

Ulei de cocos extravirgin: stimuleaza cresterea parului patrunzand adânc în foliculi, hidrateaza ,adaugă luciu, stralucire si catifelare parului., previne ruperea parului si despicarea varfurilor, incetineste caderea parului.

Ulei de samburi de castravete: continutul sau ridicat in dioxid de siliciu si fitosteroli protejeaza impotriva caderii parului cauzata de stres,poluare,utilizare de produse chimice, readuce elasticitatea firului de par.

Ulei de moringa:  contine minerale și vitamine care fac parul mai puternic si lupta cu matreata si despicarea varfurilor.

Ulei de ricin: combate caderea parului, stimuleaza cresterea, trateaza infectiile scalpului, impiedica despicarea varfurilor, este un balsam excelent (hidrateaza, inmoaie parul, ii confera stralucire), utilizarea sa regulata duce la cresterea unui fir de par mai gros.

Ulei de argan: hidrateaza parul, contine o multime de antioxidanti care ajuta la intarirea firului, este o sursa naturala de vitamina E tratand si reparand firul de par, confera stralucire

Ulei de tamanu: hraneste, hidrateaza , previne pierderea parului, combate problemele legate de matreata si  ..  poate nu stiati  ..  combate paduchii !!!

Ulei de jojoba: are proprietati antibacteriene ,calmeaza scalpul ,hidrateaza parul ii adauga stralucire , elasticitate, volum si catifelare. Eu l-am folosit infuzat cu radacina de scaieti si musetel.

Ulei de masline: despre el s-a tot vorbit  ..  asa ca   ..  pe scurt : actioneaza impotriva caderii parului, lupta impotriva ciupercilor si bacteriilor, imbunataseste circulatia sangelui la nivelul scalpului, confera parului stralucire. Eu l-am folosit infuzat cu sanziene, urzica si brusture.

Ulei de migdale dulci: ingroasa parul, trateaza matreata, confera stralucire.




Despre pudrele de urzica si aloe vera gasiti in postarile mele despre sampoanele solide.

Extract CO2 de rozmarin:  renumit pentru proprietățile sale antimicrobiene  (în special împotriva streptococilor, stafilococilor, bacililor),  este mai eficient din punct de vedere antioxidant decât vitamina E.

Extract CO2 de seminte de kiwi: previne formarea cojilor la nivelul scalpului



Despre uleiurile esentiale de lemn de trandafir, de ceai verde si de petitgrain am vorbit in alte postari.

Uleiul esential de dafin: este antibacterian cu spectru larg, antifungic , folosit pentru combaterea caderii parului si pentru mentinerea sanatatii scalpului.

Uleiul esential de nard: actiune antiinflamatorie, antibacteriana

Uleiul esential de oregano: antiinfectios forte, antiseptic, bactericid, fungicid, paraziticid, stimulant, tonic indicat in infectii ale scalpului, mancarimi, iritatii, matreata.



Cam astea ar fi (nu toate ...mai sunt cateva .. secrete) ingredientele samponului meu. Si acum va intreb  ..  ce motiv ati avea  ..  dupa ce ati citit tot  . sa nu folositi un sampon natural ?????

 

vineri, 17 ianuarie 2014

Friendship and Loving roses

Doua torturi de sapun ...  facute ca de obicei din inima  ..   pentru primul  ' inspiratia ' a venit brusc ... din realitate ...

Friendship







Unt de cacao, unt de mango, ulei de cocos extravirgin, ulei de macadamia, ulei de ricin , ulei de germeni de grau, extract CO2 de Schisandra.

Culoarea neagra  ...   asta o luati ca o 'scapare' din partea mea (de regula nu spun) ..  am obtinut-o folosind pudra de roscove. Atentie mare in schimb  ..   obtinerea oricarei culori in sapun (si am spus asta de foarte multe ori) depinde in mare masura de uleiurile si unturile folosite care pot schimba foarte usor nuanta obtinuta.

Ca miros ....  cum miroase prietenia adevarata ....  in viziunea mea ...  ulei esential de ambra, ulei esential de cassia, ulei esential de listea cubeba, ulei esential de petitgrain. .....   adica frumoooooos.







Loving roses

 Pentru el mi-am depasit toate 'abilitatile' de pana acum in modelarea in sapun, Chiar a fost foarte greu ..  compozitia se intareste atat de repede incat ....  Si efectiv sunt mandra ca am reusit (nu este o lauda .. este un adevar).   Si chiar sunt hotarata sa ma las filmata in timp ce fac trandafirii in sapun ca sa vedeti cat de rapid esti obligata sa lucrezi  ...




 Compozitia lui este si ea pe masura : ulei de argan infuzat la rece cu petale de trandafiri, apa florala de trandafir de Damasc, ulei de rosa mosqueta, ulei de masline extravirgin, ulei de jojoba, ulei de ricin, ulei de migdale dulci, unt de cacao brut, extract CO2 de trandafir salbatic, pudre din plante, argile





  Ca miros .....   eeeeee  ...   si aici am folosit ceva ce folosesc mai rar  ..  respectiv uleiul absolut de trandafir de Damasc ...  puritatea absoluta a mirosului de trandafir  ..  alaturi de uleiul esential de vetiver ...




Iubind trandafirii  ... 

Mini cupcakes soap

  Pentru ca afara este aproape primavara  ...   am zis ca e cazul  sa se simta si in sapunuri.

Asa ca   ..  am inceput ..  cu niste prajiturele de sapun  de dimensiuni reduse  ... simpatice zic eu ...






     La fel ca in orice altceva si in sapun cu cat faci ceva mai mic cu atat este mai greu. Iar marea problema a sapunului este ca nu-ti permite sa te gandesti prea mult!!!!!  Ai facut compozitia  ...  ai actionat rapid .. altfel ai muncit degeaba.







  Ce contin ? Unt de shea, ulei de migdale dulci, ulei de cocos extravirgin, ulei de rosa mosqueta, pudra de zmeura, argile, pudra de echinaceea, extract CO2 de trandafir salbatic.

Ca miros   ....   nici nu se putea altfel decat un amestec floral  ...  uleiuri esentiale de gardenie, iasomie, ylang-ylang, caprifoi, neroli si putin vetiver .... 



joi, 16 ianuarie 2014

Loving cocoa

 Untul de cacao este utilizat de secole pentru a mentine pielea moale si supla. Este untul care se topeste la temperatura corpului astfel ca este foarte usor absorbit de piele.  Cand este aplicat creeaza o bariera intre pielea sensibila si mediu ajutand si la retinerea umezelii.
    Masarea pielii cu unt de cacao poate ajuta la reducerea stresului, poate ajuta sistemul imunitar, poate ajuta in tratamentul dermatitelor, poate ajuta la reducerea vergeturilor.
     Dar mai ales creeaza relaxare......... .
  





Untul de cacao este bogat  in antioxidanti  care ajuta la lupta impotriva radicalilor liberi . Radicalii liberi sunt cei care produc stresul pielii și semnele de imbatranire .
 Ajuta
la reducerea vergeturilor . Fiind bogat in acizi grasi hidrateaza pielea in profunzime . Ajuta la iritatii ale pielii cum ar fi eczeme si dermatite .






In afara de unt de cacao nerafinat , pur, acest sapun mai contine unt de shea, ulei de cocos extravirgin, ulei de masline extravirgin, ulei de macadamia, lapte de capra, masa de cacao brut pura(pentru culoare si nu numai), extract CO2 de vanilie, extract CO2 de kiwi, ulei esential de scortisoara, vanilie, ghimbir si piper negru.




Uleiul esential de scortisoara este analgezic, antiseptic,antibiotic, astringent,afrodisiac.

Uleiul esential de vanilie este antioxidant, afrodisiac, relaxant.

Uleiul esential de ghimbir este stimulator, antalgic, afrodisiac.

Uleiul esential de piper negru este analgezic, antiseptic, afrodisiac, tonic.


Loving cocoa  ..  loving  ... love  ...