Calitatea provine din natura.......
fumusetea din inima

luni, 20 ianuarie 2014

Shampoo & conditioner


   In general nu sunt adepta produselor ' doi in unul '  dar sa spun despre acesta ca este numai sampon  ar fi insemnat sa mint pentru ca, datorita ingredientelor continute, are si efectul unui balsam.



   O sa iau ingredientele pe rand si o sa explic pe scurt ce efecte au asupra parului :


Unt de shea brut : a fost folosit de secole pentru a calma senzația de mâncărime produsa de scalpul prea uscat sau de matreata .  Se absoarbe cu ușurință în scalp și nu blocheaza porii  .Contine  vitaminele A si E ceea ce face din el un hidratant excelent pentru a hidrata părul de la rădăcină până la vârfuri .





Ulei de sofranel : conține cantități mari de acid oleic si penetreaza pielea ușor .Protejeaza , hraneste si hidrateaza parul  . Fiind extrem de bogat în acizi grași esențiali polinesaturați  este extrem de benefic pentru parul tratat chimic (vopsit sau permanent) . Atunci cand se aplica pe scalp  acționează ca un vasodilatator , poate dilata vasele de sange  ducand astfel mai multe substante nutritive catre foliculii de par (prin circulatia sangelui) Este considerat cel mai bun ulei posibil cu efect impotriva caderii parului.

Ulei de cocos extravirgin: stimuleaza cresterea parului patrunzand adânc în foliculi, hidrateaza ,adaugă luciu, stralucire si catifelare parului., previne ruperea parului si despicarea varfurilor, incetineste caderea parului.

Ulei de samburi de castravete: continutul sau ridicat in dioxid de siliciu si fitosteroli protejeaza impotriva caderii parului cauzata de stres,poluare,utilizare de produse chimice, readuce elasticitatea firului de par.

Ulei de moringa:  contine minerale și vitamine care fac parul mai puternic si lupta cu matreata si despicarea varfurilor.

Ulei de ricin: combate caderea parului, stimuleaza cresterea, trateaza infectiile scalpului, impiedica despicarea varfurilor, este un balsam excelent (hidrateaza, inmoaie parul, ii confera stralucire), utilizarea sa regulata duce la cresterea unui fir de par mai gros.

Ulei de argan: hidrateaza parul, contine o multime de antioxidanti care ajuta la intarirea firului, este o sursa naturala de vitamina E tratand si reparand firul de par, confera stralucire

Ulei de tamanu: hraneste, hidrateaza , previne pierderea parului, combate problemele legate de matreata si  ..  poate nu stiati  ..  combate paduchii !!!

Ulei de jojoba: are proprietati antibacteriene ,calmeaza scalpul ,hidrateaza parul ii adauga stralucire , elasticitate, volum si catifelare. Eu l-am folosit infuzat cu radacina de scaieti si musetel.

Ulei de masline: despre el s-a tot vorbit  ..  asa ca   ..  pe scurt : actioneaza impotriva caderii parului, lupta impotriva ciupercilor si bacteriilor, imbunataseste circulatia sangelui la nivelul scalpului, confera parului stralucire. Eu l-am folosit infuzat cu sanziene, urzica si brusture.

Ulei de migdale dulci: ingroasa parul, trateaza matreata, confera stralucire.




Despre pudrele de urzica si aloe vera gasiti in postarile mele despre sampoanele solide.

Extract CO2 de rozmarin:  renumit pentru proprietățile sale antimicrobiene  (în special împotriva streptococilor, stafilococilor, bacililor),  este mai eficient din punct de vedere antioxidant decât vitamina E.

Extract CO2 de seminte de kiwi: previne formarea cojilor la nivelul scalpului



Despre uleiurile esentiale de lemn de trandafir, de ceai verde si de petitgrain am vorbit in alte postari.

Uleiul esential de dafin: este antibacterian cu spectru larg, antifungic , folosit pentru combaterea caderii parului si pentru mentinerea sanatatii scalpului.

Uleiul esential de nard: actiune antiinflamatorie, antibacteriana

Uleiul esential de oregano: antiinfectios forte, antiseptic, bactericid, fungicid, paraziticid, stimulant, tonic indicat in infectii ale scalpului, mancarimi, iritatii, matreata.



Cam astea ar fi (nu toate ...mai sunt cateva .. secrete) ingredientele samponului meu. Si acum va intreb  ..  ce motiv ati avea  ..  dupa ce ati citit tot  . sa nu folositi un sampon natural ?????

 

Un comentariu:

  1. Pues es cierto, con esa lista de ingredientes tan buenos, vamos a dejar de usar champú químico. Donde está tu tienda que quiero esto y otra cosa más porfavor. :D

    RăspundețiȘtergere