Calitatea provine din natura.......
fumusetea din inima

duminică, 12 ianuarie 2014

Orange & Cinnamon

 .......   Scortisoara   ....   cred ca unul dintre cele mai cunoscute si iubite condimente   ...  O folosesc atat in sapunuri cat si in unturi si parfumuri fiind unul dintre ingredientele preferate ...



   Scortisoara era candva atat de pretioasa incat valora mai mult decat aurul. In Antichitate, egiptenii o foloseau pentru a-si imbalsama mortii, iar romanii o ardeau in timpul slujbelor mortuare. Scortisoara este pomenita chiar si in Biblie, Moise folosind-o la preparea unor uleiuri. Puterile ei au fost descoperite inca de pe atunci, scortisoara fiind utilizata atat pe post de condiment si de conservant, cat si ca medicament pentru raceli sau probleme digestive.


 Ce face pentru piele ? In primul rand , fiind bogata in antioxidanti,, e perfecta pentru pielea aspra, obosita.
 Ajuta la hidratarea tenului, la o mai buna circulatie a sangelui de la nivelul epidermei iar acest  lucru face ca pielea sa para mai proaspata si mai regenerata, iar ridurile fine isi reduc astfel aspectul, devenind mai putin vizibile.

 Datorita proprietatilor antibacteriale, antivirale, antimicrobiale si antiinflamatorii, scortisoara reuseste sa vindece acneea, uscand cosurile si aducand mai mult oxigen la suprafata pielii, printr-o mai buna circulatie a sangelui.



Portocala - proprietatile sale de tonifiere imbunatatesc textura pielii si culoarea. Atat vitamina C, cat și acidul citric din portocale restabilesc nivelul de colagen din corp. Acesta este important pentru ca mentine fermitatea pielii si previne imbatranirea  acesteia.
Acidul citric ajuta la reducerea ridurilor si catifelează pielea. In prima faza exfoliaza pielea indepartand celulele moarte apoi curata porii prevenind acneea.



 Contine  ....  unt de cacao brut, ulei de orez presat la rece, ulei de germeni de grau, ulei de cocos, ulei de catina , suc de portocale pur, bio (in amestecul cu soda), pudra de portocale, pudra de scortisoara, argile, uleiuri esentiale de portocale dulci, scortisoara si cardamon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu