Calitatea provine din natura.......
fumusetea din inima

vineri, 10 ianuarie 2014

Forever young

......  categoric cel mai bine vandut sapun al meu.

Dupa cum spune si numele lui in acest sapun m-am concentrat pe tot ceea ce inseamna ingrediente ce ajuta pielea sa-si mentina  ...  pe cat posibil ... tineretea  ...  frumusetea ... sanatatea.



Mierea are o istorie lungă și romantică - este unul dintre cele mai vechi "ingrediente" cunoscute de om.

Este în primul rând cunoscuta pentru calitatile sale ca si hidratant  si antimicrobian.

 Hidratantul este un compus care atrage umezeala catre sine și ajută la păstrarea ei.

Compoziția chimica unica a mierii o face un agent antimicrobian eficace. Oamenii au  folosit-o de secole  pentru a trata arsurile minore si zgarieturile, cât și pentru sprijinirea tratamentulu infectiilor bacteriene.

  
Mierea este, de asemenea, si un aditiv minunat in săpunuri.

Amestecand mierea cu lapte obtinem un produs ideal pentru mentinerea curateniei si a tineretii. 
Stia ea, Cleopatra, ce face,nu? 


 Ce este specific la acest sapun este ca am folosit, in afara de lapte de capra si miere,  ulei de masline extravirgin in care am infuzat galbenele si , in plus fata de versiunea veche, sanziene ulei de seminte de struguri in care am infuzat tataneasa, ulei de macadamia in care am infuzat frunze de urzica si patlagina si, in plus, ulei de monoi , ulei de migdale, unt de cacao si unt de shea.

  De ce am ales aceste plante? Sa le luam pe rand
  Galbenelele au efect emolient si de vindecare, bune pentru inflamatii si piele sensibila.

  Tataneasa este buna pentru cicatrici, acnee, contine alantoina ce ajuta la regenerarea celulelor.
  Urzica este excelenta pentru pielea stresata.
  Patlagina este renumita pentru proprietatile sale anti imbatranire.
  Sanzienele  cea mai importanta actiune cosmetica a lor este cea de curatare a pielii. - curata pielea de petele maronii si vindeca semnele ramase dupa arsuri, acnee, iritatii.









 In afara de cele de mai sus acest sapun mai contine pudra de chihlimbar ( de care sunt pur si simplu fascinata vazand ce efect poate sa aiba!!).
 Chihlimbarul a fost apreciat de secole pentru frumusețea sa și pentru proprietăți medicinale. El are  multe nume poetice, cum ar fi - "lacrimi ale mării" sau "dar din soare". Daca frecati o bucata de chihlimbar se raspandeste o ușoară aromă de pin și în cazul în care se pune pe foc piatra are un parfum puternic de rasina de pin. 
  A fost făcut bijuterii dar a fost si utilizat pe scară largă în medicină - a fost purtat ca o amuleta, luat  intern sub forma de pulberi si tincturi, frecat pe piele cu unguente, și folosit ca tămâie pentru a binecuvânta și a purifica casele.Se consideră medicii din Egiptul Antic au început vindece cu chihlimbar - acesta a fost unul dintre elementele pentru îmbălsămarea mumiilor faraonilor. Medicii greci au prescris chihlimbarul ca un panaceu pentru boli de la raceli simple la afectiuni grave.În Roma antică, chihlimbarul a fost folosit mai ales ca o amuletă de protecție pentru a alunga spiritele rele și în special pentru a proteja copiii mici.
 Este o adevarata bijuterie pentru piele! Este un mineral inteligent, care vizează în special domeniile problematice și reglează temperatura la nivelul pielii. Are o concentrație foarte mare de acid de chihlimbar - sau acid succinic, care stimuleaza celulele pielii, ajutându-le să "respire" și, astfel, să mențină fermitatea și elasticitatea acesteia. Incălzește pielea, o energizeaza si o lustruieste , deschide porii. Când este frecat de piele elibereaza cantitati mici de acid chihlimbar în piele, lupta împotriva radicalilor liberi și curăța epiderma de toxine.

  In plus masa de cacao brut pentru culoare si ulei esential de ylang-ylang.


Forever young   ....  Pururea tanar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu