Calitatea provine din natura.......
fumusetea din inima

miercuri, 4 februarie 2015

Romantic - solid perfume and solid body butter - 1



Se spune ca , in adancurile sale, fiecare suflet este romantic.

 Oare este un curent mort? Sau doar lasat in uitare si folosit numai in momentele critice? Pentru a-l avea este necesar sa detii ceva special ? O imaginatie bogata, un pic de curaj plus nebunie pentru a realiza anumite lucruri romantice ? :))  Modul in care comunici sau iti exprimi sentimentele (nu neaparat de iubire) ...  cum iti exprimi ceea ce ai in interior ? Este oare dificil ? O povara pentru unii sau pur si simplu exista si naturali nascuti pentru asa ceva? Este romantismul  puterea de a surprinde partenerul printr-un gest simplu sau , din contra, iesit din comun?
Romantismul ... este mort sau viu? Din punctul meu de vedere as zice ca e viu .. dar intr-o stare latenta, de somnolenta. Fiecare il are in sinea lui, dar multora ori le este prea frica sa il foloseasca ori nu stiu cum.  Dar categoric este inca viu!


O fi fost omenirea expusa la mirosuri inca din jurul focului :))  unde au descoperit primii oameni ce mirosuri se nasc dupa aruncarea in flacara a unori ierburi, frunze sau tulpini ..dar sigur civilizatia egipteana a fost cea care a jucat un rol major in raspandirea parfumului ..desi la inceput avea o menire religioasa .. crezand  ca astfel mentin legatura cu zeii (ritualuri, imbalsamare..etc)

Grecii ...ei aveau un cult pentru corpul uman ..idealul grecesc al unei frumuseti era acela al unei frumuseti parfumate .. O frenezie de mirosuri a cuprins Grecia dupa cuceririle din Asia .. dupa descoperirea drumului mirodeniilor .Atena avea chiar si o piata ( Myropoleion ) dedicata comertului cu parfumuri.

In Roma ..  parfumul devine atribut al dezmatului .. baile publice erau inmiresmate, corpul ingrijit in exces ...

M-am inspirat din toate cele trei civilizatii  ...  am folosit uleiuri de masline , susan si migdale infuzate cu rasina de stejar, rasina de ambra , boabe de ienupar ..   dupa care, printr-o tehnica veche, am cufundat in  unturi de cacao si de shea brute  boboci de trandafir si de iasomie ... am adaugat apoi ulei de argan .. smirna..  nucsoara .. piper  .. labdanum .. si ...  si am spus destule :)))



   Si ..  ce daca este un parfum ? Merita si el un mic model ..nu ? :)) ..  asta pentru ca romantica din mine nu s-a putut abtine ..




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu