Calitatea provine din natura.......
fumusetea din inima

joi, 3 ianuarie 2013

Sapun curatare profunda ten gras

 In primul rand 'La Multi Ani' tuturor in noul an. Fie ca 2013 sa fie anul in care toate visele sa vi se implineasca!

 M-am gandit sa incep noul an cu un sapun pentru tenul gras cu probleme. Este un ten care trebuie intretinut cu grija, in sensul ca nu trebuie folosite produse care sa-l usuce si atat fara sa-l hraneasca pentru ca putem obtine efectul invers: in loc sa-l vindecam il iritam.


           Sapunul meu contine atat uleiuri si unturi care hranesc, hidrateaza cat si care trateaza tenul gras.
Mai precis ulei de masline etravirgin, ulei de cocos etravirgin, ulei din seminte de struguri presat la rece, unt de cacao, unt de migdale, unt de shea, argila verde Montmorillonite, ulei esential de petitgrain, de cedru si mirt.

    Am folosit uleiul de samburi de struguri pentru ca este un ulei astringent dar care hidrateaza in acelasi timp pielea fiind si foarte bogat in antioxidanti.

   
    Argila verde Montmorillonite este formata din cenusa vulcanica gasita la 25-50 m sub suprafata solului de langa vulcanii din Montmorillon , Franta. Contine numai elemente naturale nefiind tratata chimic. Este foarte bogata in magneziu si oligoelemente. Detoxifica, restabileste echilibrul mineral si actioneaza ca un absorbant. Este o argila net superioara altor argile verzi.

 
     Uleiul esential de petitgrain a fost extras candva din portocalele mici, verzi, necoapte, amare, de marimea unei cirese de unde si numele de 'bob mic'. Este folosit cu succes in tratarea acneei, in tonifierea pielii grase.
    Uleiul esential de cedru are efect antimicrobian.
    Uleiul esential de mirt este foarte antiseptic si este foarte bun pentru echilibrarea hormonala de la nivelul pielii.


     Rezultatul? Un sapun care curata, vindeca si hraneste.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu