Calitatea provine din natura.......
fumusetea din inima

vineri, 28 iunie 2013

Rustic soap - red orach(atriplex hortensis) and yellow bedstraw (galium verum) Sapun rustic- loboda si sanziene

Stiu ca v-ati obisnuit sa vedeti la mine sapunuri 'artistic' create - nu este cazul si cu acesta!! Acest sapun este un sapun medicinal, rustic, cu o dubla semnificatie (de suflet) :am folosit loboda (care nu este simplu de folosit in sapun) si sanziene culese in ziua de Sanziene cand aceasta planta are 'puteri' tamaduitoare maxime!

Stiati ca sanzienele sunt singurele erbacee la care structura chimica nu justifica decat intr-o mica masura actiunile terapeutice observate experimental? Adica au efecte minunate si nimeni nu stie de ce?





Sa le luam pe rand:
 Acneea si alte boli de piele isi gasesc rezolvare cu ajutorul frunzelor de loboda. Acestea au efecte antiinflamatoare, emoliente si antiinfectioase. Pentru persoanele suferinde de alergie - loboda calmeaza eruptiile cutanate.

 Sanzienele - eeei  - se spune ca nu exista boala de piele care sa le reziste! Este o planta folosita din timpuri stravechi, cu perioade in care era considerata o planta a vrajitoarelor. Nu stiu daca este asa cert este ca, TESTAT, efectul sanzienelor este maxim daca sunt culese de ziua lor. Legendele spun ca Sanzienele sunt niste fete foarte frumoase, care traiesc prin paduri sau pe campii. Ele se prind in hora si "dau puteri" deosebite florilor si buruienilor, acestea devenind plante de leac, bune la toate bolile.

 Au efecte minunate in hidratarea si  calmarea pielii precum si in vindecarea bolilor de piele (inclusiv psoriazis)

  Ca uleiuri: ulei de masline extravirgin, ulei de cocos extravirgin, ulei de macadamia, ulei de chimen negru, ulei de ricin, ulei de rapita presat la rece.
  Am mai folosit infuzie din oregano, roinita, zmeur, mur,geranium,levantica si cimbru.
  Ca uleiuri esentiale salvie, oregano, cimbru si ceai verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu