Calitatea provine din natura.......
fumusetea din inima

marți, 2 iulie 2013

Mulberry soap - Sapun cu dude

 Da ......... stiu sunt mai ciudata in ingredientele folosite in sapun......... dar asta sunt. Imi plac enorm toate plantele si caut in fiecare o utilitate in sapun.
 Dudele (Morus nigra)
Ingredientul lor secret  este un nivel ridicat de resveratrol!!
La ce este util resveratrolul?
Previne imbatranirea - in mod normal, organismul nostru are capacitatea de a se apara de bacterii, virusuri si stres, la acest lucru contribuind “proteina longevitatii”, SIRT1. Resveratrolul are proprietatea de a stimula productia de proteine SIRT1 prin actiunea carora se incetineste imbatranirea.  
Protejeaza inima si vasele sanguine - resveratrolul, prin actiunea sa puternic antioxidanta, previne intarirea si ingrosarea vaselor de sange, regleaza fluxul sanguin si previne agregarea plachetara.  
Protejeaza sistemul cerebral - previne moartea celulelor neuronale si reduce astfel riscul unor afectiuni neurodegenerative precum Alzheimer, Hungtington si Parkinson.

Este un super-erou antioxidant si antiinflamator, cu beneficii semnificative pentru piele. Antioxidantii sunt cunoscuti pentru faptul ca  încetinesc semnele de imbatranire -respectiv  liniile fine si  ridurile-prin stimularea creșterii de colagen. Ca antiinflamator poate ajuta pentru a calma pielea iritata.


 Am folosit macerat din dude alaturi de ulei de migdale dulci, ulei de cocos, ulei de ricin, unt de shea, argila rosie, roz si verde, pudra de spirulina, pudra de portocale, ulei esential de Litsea Cubeba.

Un comentariu:

  1. Foooarte interesant si trebuie incercat !!! Ma gandesc cat alergam noi dupa antioxidanti de pe alte meleaguri si ei sunt la indemana noastra ...

    RăspundețiȘtergere