Calitatea provine din natura.......
fumusetea din inima

vineri, 12 iulie 2013

Cucumber and red clay - Castravete si argila rosie

  Bun..... despre calitatile castravetilor banuiesc ca stiti destule.....eu o sa fac niste completari si o sa va arat ce rol au in sapun.
 Beneficiile castravetilor se datorează următoarelor elemente nutritive pe care le contin: 
 fibre dietetice,acid folic,vitamina C, vitamina B1,vitamina B2, calciu, proteină, grăsime, carbohidrati, fier, fosfor, potasiu, zaharuri, vitamina B3, magneziu,zinc,dioxid de siliciu, mangan.

 Despre acnee:
 Exista mai multe cauze posibile de acnee, toate implicand o tulburare a unității pilosebacee, compusa dintr-un folicul de par, un fir de păr și o glanda sebacee. Bacteria Propionibacterium acnes populează în mod natural pielea . Stresul, dieta și hormonii  pot provoca o abundenta in productia de sebum, care creează un mediu favorabil pentru o creștere a populației de bacterii. Sistemul imunitar activează pentru a ataca bacteriile exces și în proces poate deteriora peretele foliculului și cauzează inflamațiile. Acest răspuns inflamator mai poate fi cauzat si de o acumulare de sebum si de celule moarte ale pielii.
Vitaminele din castraveți sunt antioxidanti puternici și  ajuta la reducerea efectelor vizibile ale radicalilor liberi asupra pielii. Vitamina E, un ingredient vital în piele, ajuta la repararea daunelor provocate de acnee. Castraveții sunt compusi din circa 96 la sută apă și asta ajuta la hidratarea pielii.


 Unul dintre efectele cheie ale castravetilor pentru acnee este sentimentul rece,liniștitor oferit pielii. 

 O alta proprietate este aceea ca indeparteaza impuritatile si celulele moarte ale pielii, intareste porii lasandu-i mai mici si mai putin probabil de a deveni infundati.

 Aminoacizii și mineralele conținute în castravete ajuta la pastrarea fermitatii pielii  și de regenerare a sa.
 

Am folosit si argila rosie datorita proprietatilor sale.Aceasta curăță în profunzime porii, adauga substante nutritive, stimulează pielea și scoate toxinele și impuritățile din ea.
Aceasta argila are efect puternic de curățare- ea va atrage excesul de sebum de la nivelul pielii, va stimula circulatia la nivelul pielii, și va acționa ca un astringent bland pentru tenul gras. 












  Uleiurile sunt foarte importante in tratarea tenului gras ,acneic. Desi nu va vine sa credeti unul dintre principiile de bază ale chimiei spune ca  'uleiul dizolva uleiul'.  Unul dintre cele mai importante uleiuri este uleiul de ricin care este  puternic anti-inflamator, vindeca si are proprietăți de curățare.
   Insa prea  mult ulei de ricin va lăsa pielea uscată, astfel trebuie să fie diluat cu un al doilea ulei - ulei de masline extravirgin

   Si pentru ca vrem nu numai sa reparam ci si sa mentinem sanatos tenul am folosit si ulei de argan care, prin continutul sau ridicat de vitamina E, poate reduce cicatrici, inflamatii si hidrateaza - prevenind în același timp dezvoltarea bacteriilor  - precum si ulei de musetel care este extrem de liniștitor pentru piele.
   
   Ca si uleiuri esentiale am folosit ceai verde care este un antibacterian puternic. rozmarin, lamaie si geranium.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu