Calitatea provine din natura.......
fumusetea din inima

marți, 9 iulie 2013

Youthfulness - Tinerete

 Pudra de chihlimbar, lapte de ovaz si... bors....sunt ingredientele de baza ale acestui sapun.

Despre chihlimbar (http://sapundininima.blogspot.ro/search/label/chihlimbar) si despre ovaz am vorbit in alte postari ale mele asa ca nu are rost sa ma repet.

Ce cauta borsul (bio) in sapun.

Pai sa incepem cu datele generale despre bors: contine toate vitaminele complexului B (inclusiv valorosul B12, atît de căutat în alimentația crudivora), calciu, magneziu, zinc, seleniu, plus acizi organici si enzime vii, căpătate în prefacerea fermentației. 

Borsul hraneste si hidrateaza pielea lasand-o moale si catifelata. Este indicat tenurilor obosite, palide.

Datorita complexului de vitamine B prezente in el, borsul ajuta la mentinerea elasticitatii pielii, ajuta la reproduerea colagenului, are efecte ani-inflamatorii. sporeste luminozitatea tenului.
 Dintre toate vitaminele B, cea mai importanta, din punct de vedere dermatologic, este biotina, cunoscuta si ca vitamina B7 prezenta in cantitate mare in bors.  In cazul in care organismul este privat de aceasta vitamina, exista riscul de aparitie a afectiunilor dermatologice grave, cum ar fi dermatita sau alopecia.

Un  mineral foarte important pentru piele, mai ales pentru ten, este Zincul care  regleaza secretia de sebum, elimina cosurile si  "lupta" importiva procesului de imbatranire.

Calciul actioneaza asupra zonelor cu semne vizibile si mai apoi tonifica pielea.

Seleniul  este elementul potrivit la locul potrivit in cazul elasticitatii pielii!!

 Magneziul previne bolile de piele.

Enzimele lupta impotriva imbatranirii.

Deci, dupa parerea mea, borsul in sine este un tratament ideal pentru piele !!!

Sa nu uitam ca era si o traditie la noi spalatul pe fata cu bors! ;'Căci borșul proaspăt e lucrătură magică și spală cele rele și le duce pe pustii'…









   Binenteles ca am folosit ulei de argan (doar e un sapun in primul rand contra imbatranirii premature a pielii), ulei de samburi de struguri presat la rece, ulei de macadamia, ulei de ricin, unt de migdale dulci, putina argila rosie si verde, pudra de spirulina, extract CO2 de samburi de zmeura, ulei esential de grapefruit, rozmarin,cuisoare si salvie.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu