Calitatea provine din natura.......
fumusetea din inima

sâmbătă, 16 martie 2013

Antirheumatic soap - sapun antireumatic

   Desi promisesem ca va arat un sampon solid a aparut o camanda si, pentru ca tot faceam sapunul, am zis sa vi-l prezint pe acesta primul.
   De dureri musculare suferim toti mai mult sau mai putin. Sunt insa persoane la care durerile sunt cauzate de reumatism sau artrita. Nu cred ca exista la ora asta un medicament minune care sa le vindece definitiv ci numai metode de ameliorare.
   Sapunul antireumatic are un mod putin aparte de folosire. Respectiv, in timpul spalarii ,se maseaza cu sapun zonele afectate si se sta minim 5 minute cu el pe piele.(fara frica pentru ca in afara de rolul de a calma durerile este si emolient).








  


 Ce contine? Ca uleiuri: ulei de masline extravirgin infuzat cu rozmarin si muguri de brad, ulei de cocos, ulei de avocado, ulei de samburi de struguri, ulei de macadamia si unt de cacao.
    Apoi extract de rozmarin care are proprietati antiimflamatoare si antimicrobiene.





   Am folosit pudra de scoarta de salcie - renumita pentru efectele ei in combaterea reumatismului si artritei, pudra de urzica si de muguri de brad si ardei de Cayenne bio macinati.
   Ardeiul de Cayenne prin proprietatile sale antiinflamatorii este o planta foarte buna pentru artrita, reumatism,diabet zaharat, psoriazis și herpes.


    Ca argile am folosit: argila verde- benefica pentru dureri musculare, artritice sau reumatice, argila gri si argila alba.

    Ca uleiuri esentiale am folosit un amestec 'forte' pentru a combate durerile: cajeput,piper negru, isop, maghiran, ghimbir, pin negru, helichrysum si coriandru.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu