Calitatea provine din natura.......
fumusetea din inima

miercuri, 18 martie 2015

Intense - cupcake soap

     Se spune ca ciocolata  face lucruri minunate  pentru inima ta, pentru piele si pentru creier!

   Cand majoritatea dintre noi auzim cuvantul ciocolata ne imaginam o cutie de bomboane sau o tableta dulce si nici prin cap nu ne trece faptul ca, pentru aproximativ 90 la suta din lunga sa istorie,ciocolata  a fost strict o bautura și zaharul, dulcele,  nu a avut nimic de a face cu ea.
   E greu de stabilit exact când s-a nascut ciocolata, dar e clar ca, timp de cateva secole in America Latină, boabele de cacao au fost considerate suficient de valoroase pentru a fi folosite ca monedă.
   Atat mayașii cat si aztecii credeau ca boabele de cacao au proprietati magice,chiar divine.
   Prin secolul 17, ciocolata era o bautura la moda în toata Europa, se credea ca are proprietati nutritive, medicamentoase si chiar afrodisiace (se zvoneate că si Casanova a fost deosebit de incantat de ea).

    De fapt care sunt proprietatile ciocolatei?
- este anti-oxidant
- înmoaie pielea din cauza untului de cacao prezent în ea.
- hraneste, hidrateaza si elimina celulele moarte ale pielii.
- bogata in flavanina, ajuta la mentinerea colagenului
-  întinerește pielea.


   Boabele de cafea verde (Coffea canephora Robusta) in combinatie cu uleiul esential de menta si cu uleiul esential de cafea reduc aspectul de ' coaja de portocala' al pielii (aspect cauzat de celulita), ajuta la netezirea  zonelor unde s-a acumulat grasimea, tonifica pielea.




    Ceea ce face ca menta sa fie un ingredient benefic pentru îngrijirea pielii este in primul rand capacitatea sa de a acționa ca un agent antipruriginos(anti-mancarime). Asta înseamnă ca poate calma pielea cu senzație de mancarime sau infectata. Deoarece menta contine vitamina A ea consolideaza tesutul pielii si ajuta la reglarea tenului gras.Ceea ce face ca menta sa fie utila in tratarea acneei este de fapt continutul sau ridicat in acid salicilic. Acest acid ajuta la eliminarea celulelor moarte ale pielii si la inchiderea porilor(scapand pielea si de punctele negre nu numai de acnee).



   Despre celelalte ingrediente voi vorbi maine cand voi arata si tortul de sapun facut cu aceeasi compozitie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu