Calitatea provine din natura.......
fumusetea din inima

marți, 10 martie 2015

Life - vaginal cream with Pueraria Mirifica

  Un subiect destul de putin dezbatut desi cu implicatii majore in viata de zi cu zi este uscaciunea vaginala. Intotdeauna am spus ca ingrijirea corporala nu trebuie sa includa numai partea estetica (par aranjat, manichiura.etc) ci mai ales mentinerea unei stari generale de sanatate . De aceea trebuie sa avem grija si de vagin, Este unul dintre organele cu impactul cel mai puternic asupra vietii noastre: ne ajuta sa nastem .. ne ofera placere ..

In mod normal peretii vaginului sunt lubrifiati de un strat subtire de lichid clar .. hormonul estrogen este cel care ajuta si pastreaza vaginul sanatos  si elastic.

Consecintele directe ale instalarii uscaciunii vaginale sunt disparitia barierei naturale de aparare impotriva infectiilor tractului urinar si vaginal si subtierea mucoasei vaginale care devine mai putin elastica si mai fragila

Printre cauzele care determina modificarea nivelului de estrogen sunt:
menopauza si premenopauza
nasterea
alaptarea
declinul functiilor ovariene ca urmare a tratamentelor pentru cancer
indepartarea chirurgicala a ovarelor
fumatul
antidepresivele
medicamentele utilizate in tratamentul cancerului de san



Este o crema pe care o fac de multi ani ..dar despre care nu am vorbit pana acum

Ingredientele folosite sunt asemanatoare celor din unguentul cu Centella Asiatica (vezi in blog) ..
in plus fiind prezent uleiul de masline extravirgin infuzat cu Pueraria Mirifica care echilibreaza nivelul de estrogen si ajuta la regenerarea tesutului genital - despre aceasta planta voi vorbi pe larg in alta postare (merita ;) ) .




O alta planta folosita este Curcuma Cosmosa ..care ajuta la intarirea muschilor vaginali .. ajuta in vindecarea uscaciunii vaginale si amelioreaza crampele menstruale.

Si nu in ultimul rand Cimicifuga Racemosa ..  o planta folosita de amerindieni ca un remediu popular traditional impotriva problemelor genitale de orice fel.

  Uscaciunea vaginala este o afectiune care trebuie privita cu foarte mare seriozitate .. urmarile netratarii ei se vad in timp ..afectand atat sanatatea cat si viata sexuala .












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu