Calitatea provine din natura.......
fumusetea din inima

miercuri, 8 mai 2013

Mint - Menta

 Pentru ca este perioada de varf a mentei (o planta minunata atat ca uz intern cat si ca uz extern) m-am gandit sa fac un sapun care sa aiba ca baza tot ce pot folosi de la ea: apa florala de menta, uleiul infuzat cu menta, pudra de menta si uleiul esential de menta.

  Ceea ce face ca menta sa fie un ingredient benefic pentru îngrijirea pielii este in primul rand capacitatea sa de a acționa ca un agent antipruriginos(anti-mancarime). Asta înseamnă poate calma pielea cu senzație de mâncărime sau infectata. Deoarece menta contine vitamina A ea consolideaza tesutul pielii si ajuta la reglarea tenului gras.Ceea ce face ca menta sa fie utila in tratarea acneei este de fapt continutul sau ridicat in acid salicilic. Acest acid ajuta la eliminarea celulelor moarte ale pielii si la inchiderea porilor(scapand pielea si de punctele negre nu numai de acnee).













Am folosit ulei de masline extravirgin infuzat cu menta si putin eucalipt si rozmarin, ulei de cocos, ulei de neem, unt de shea, apa florala de menta, pudra de menta , menta macinata,argila alba (pentru culoarea deschisa din sapun - fondul fiind culoarea naturala data de menta) si amestec antiacneic de ulei esential de menta, de cimbru si de ceai verde.





 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu