Acest ulei este extras din semințe de Calophyllum inophyllum un copac mereu verde ce creste in Africa de Est și in unele regiuni din India și Australia.
El poate ajuta în procesul de regenerare a pielii, in reducerea aparitiei vergeturilor si cicatricilor, in vindecarea arsurilor, veziculelor, tăieturilor,zgârieturilor fiind folosit si pentru a trata muscaturile de insecte.
Bastinasii din Fiji il numeau 'Dolno', care se traduce prin "nici o durere."
Are foarte multe utilizari:
Escoriații
Acnee
Pete
Riduri
Blistere
Corp și picioare - miros
Arsuri (inclusiv chimice și raze X)
Rani diabetice
Erupții cutanate ale copiilor datorate scutecelor
Piele uscata sau solzoasa
Eczeme
Leziuni herpetice
Intepaturi de insecte
Nevrite și nevralgii
Psoriazis
Reumatism
Sciatică
Zona zoster
Arsură
Uleiul de Tamanu are o capacitate neobișnuit de mare de absorbție de catre piele. Aceasta calitate, împreună cu puternica sa putere de vindecare , fac din el un produs ideal pentru a-l utiliza pentru aproape orice boala de piele sau doar ca parte din rutina de zi cu zi de îngrijire lăsand pielea catifelata, moale și neteda.
Despre pudra de hibiscus am vorbit in alte postari.
Am folosit pentru acest sapun: ulei de tamanu, ulei de rosa mosqueta, ulei de argan, ulei de cocos, ulei de ricin, unt de shea, argila roz, argila alba, pudra de zmeura, pudra de hibiscus, ulei esential de geranium (pentru ca uleiul de tamanu imprima chiar el sapunului un miros specific), flori uscate de hibiscus.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu