Calitatea provine din natura.......
fumusetea din inima

joi, 7 februarie 2013

Only chocolate


Se spune ca ciocolata  face lucruri minunate  pentru inima ta, penru piele si pentru creier!

 
Cand majoritatea dintre noi auzim cuvântul ciocolată ne imaginam o cutie de bomboane sau o tableta dulce si nici prin cap nu ne trece faptul ca, pentru aproximativ 90 la suta din lunga sa istorie,ciocolata  a fost strict o băutură și zahărul, dulcele,  nu a avut nimic de a face cu ea.
E greu de stabilit exact când s-a născut ciocolata, dar e clar ca, timp de cateva secole in America Latină, boabele de cacao au fost considerate suficient de valoroase pentru a fi folosite ca monedă.
Atât mayașii cat și aztecii credeau ca boabele de cacao au proprietăți magice,chiar divine.





  Prin secolul 17, ciocolata era o băutură la       modă în toată Europa, se credea ca are proprietati nutritive, medicamentoase si chiar afrodisiace (se zvonește că si Casanova a fost deosebit de incantat de ea).


   De fapt care sunt proprietatile ciocolatei? 

- este anti-oxidant
- înmoaie pielea din cauza untului de cacao prezent în ea.
- hraneste, hidrateaza si elimina celulele moarte ale pielii.

- bogata in flavanina, ajuta la mentinerea colagenului  
întinerește pielea.






   Ce am folosit pentru acest sapun? Muuuult unt de cacao, ulei de cocos , unt de shea, ulei de ricin, masa de ciocolata neagra bio, masa de cacao brut...... si atat. Nici un esential, nimic...... ciocolata si atat!!!!

  O sa va prezint intr-o alta postare si sarea de baie cu ciocolata si scrubul pentru corp. Sunt o minunatie pentru piele.





 

4 comentarii: