Calitatea provine din natura.......
fumusetea din inima

sâmbătă, 2 februarie 2013

lavender love


Lavanda si iubirea sunt dintotdeauna impreuna.

 Într-o carte veche povestea ne spune că Judith s-a uns cu lavandă si a devenit foarte seducătoare in ochii  comandantului inamic. Acest lucru i-a permis să-l omoare și sa salveze astfel orașul Ierusalim. 
 Puterea copleșitoare a  parfumului de levantica  a fost folosita si de Cleopatra pentru a-i seduce Julius Caesar și Marc Antoniu.





 Ca planta lavanda a fost documentata in urma cu  peste 2.500 de ani. În cele mai vechi timpuri  lavanda a fost utilizata pentru mumificare și parfum de catre egipteni, fenicieni, și popoarele din Arabia.Romanii au folosit uleiuri de levantica pentru scăldat, gătit, și parfumarea aerului.

În Europa medievala si renascentista femeile au folosit  lavanda pentru miros in sertare  și  isi uscau rufele în tufișuri de lavandă. De asemenea, în acest timp, lavanda a fost cultivata în așa-numitele "grădini medicinale"  împreună cu multe alte plante. 

 Uleiul esential de levantica atunci când este utilizat în sapun este cel mai util in ameliorarea cicatricelor,a vergeturilor, proprietățile sale cicatrizante ajutand pielea sa se vindece mai repede . Actiunile sale calmante si anti-inflamatorii vor avea, de asemenea, un efect de echilibrare pe piele și poate fi folosit pentru dermatite, eczeme, psoriazis, furunculi, abcese si acnee.




 


  Am mai folosit ulei de masline extravirgin, ulei de cocos, unt de shea,ulei de borago (limba mielului), ulei esential de levantica si salvie,pudra de zmeura, argila violet.


   Uleiul de limba mielului are urmatoarele calitati:

     - continut ridicat în acizi linoleic si linolenic gamma,  cunoscut sub numele de vitamina F

     -  este usor absorbit de piele.

     - are proprietăți anti-inflamatorii


     - este de mare ajutor pentru eczeme si dermatita atopica.

  Argila violet, bogata in siliciu, revitalizează și detoxifică tenul, fiind destinată în special celui sensibil.





  
 Rezultatul? Un sapun indicat pentru pielea matura,cu probleme. Un sapun de levantica in viziunea mea.....
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu