Calitatea provine din natura.......
fumusetea din inima

luni, 26 ianuarie 2015

Cinnamon ...



" La ceas de seară în minaretul poleit de razele argintate ale lunii muezinul cheamă credincioşii la rugăciune. A mai trecut o zi fierbinte peste Persia, oamenii sunt obosiţi şi vor să se culce. Undeva sus la o fereastră a palatului se vede pâlpâind o lumină palidă. Pe perne brodate cu fir de aur, înveşmântată în voaluri dantelate, stă Şeherezada şi cu glasul molcom spune o poveste : Povestea celor O mie şi una de nopţi. "
 Stiati ca una dintre povestile Seherezadei era despre  fantastica origine a scortisoarei? Ea spunea ca arborele de scortisoara crestea pe fundul unui lac secret si ca puterea acestuia era imensa ..

O alta legenda spune ca focul prin care pasarea phoenix moare si apoi renaste este intretinut de mirodenii precum scortisoara.

In China antica se credea ca cine gusta din fructele arborelui de scortisoara va deveni nemuritor ... egiptenii o foloseau in cosmetica si ca ingredient pentru imbalsamarea mortilor .. romanii o puneau pe rugurile funerare... in Mexic, nordul Africii si Arabia era o mirodenie iubita si un ingredient nelipsit al ceaiului si cafelei .....in  Persia si apoi in Europa , scortisoara era considerata a fi un puternic afrodisiac ;)








Uleiul esential de scortisoara este obtinut prin distilarea in abur a scoartei maruntite sau prin distilarea din frunze si ramuri.Cel obtinut din scoarta are o culoare deschisa de chihlimbar , o aroma dulce si putin iute pe cand cel obtinut din frunze are o nuanta galbuie, cu un gust mult mai picant.

Mirosul de scortisoara transmite un efect stimulant, de caldura.

Ce face pentru piele ? Este bogata in antioxidanti ..este perfecta pentru pielea obosita.

Ajuta la hidratarea tenului ..  la o mai buna circulatie a sangelui la nivelul epidermei iar acest lucru face ca pielea sa para mai proaspata si mai regenerata, ridurile fine devin mai putin vizibile.

Datorita proprietatilor antibacteriene , antimicrobiale si antiinflamatorii este indicata in eczeme, herpes, acnee .

:))  Si nu o folosesc numai in sapunuri ..  o folosesc si in uleiurile pentru masaj , intr-un ulei pentru par ... si binenteles in untul pentru corp (preferatul meu ;) )



 ...  un unt care in afara de unturi si uleiuri vegetale pure ..contine un amestec de uleiuri esentiale care sa incante total simturile :scortisoara, chimen, trandafir, geranium, iasomie, vanilie, tamaie, lemn de santal si ulei absolut de labdanum

:))  Si nu uitati de sapunul cu efect afrodisiac ;) ..o sa revin cu detalii despre noua formula (imbunatatita) .

Maine ..ultimul pas in folosirea plantelor in crearea culorilor naturale ..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu