Calitatea provine din natura.......
fumusetea din inima

marți, 20 ianuarie 2015

Wild - Body butter with fir resin


  O veche legenda greaca spune ca nimfa Pitys era dorita atat de Pan cat si de Boreas ( Vantul de Nord) . Cand a fost respins  furtunosul Boreas s-a infuriat si a suflat catre ea aruncand-o pe o stanca unde a fost gasita in agonie de catre Pan. Cum acesta a vrut ca ea sa traiasca vesnic ,sub orice forma,  a transformat-o in brad . Dar chiar si asa. de cate ori sufla Vantul de Nord, ea plange si picura lacrimi sub forma de rasina.

 Rasina de brad se acumuleaza pe trunchiul arborelui , acolo unde a fost ranit, deci practic este metoda lui de a se vindeca. Deci .. din start trebuie sa observam ca natura ne invata ..ne ofera solutii. Ramane sa vrem sa le vedem . Nu e usor dar nici greu ..trebuie sa credem cu adevarat in puterea ei tamaduitoare.. Cum? Tacand si simtind ..in timp ce mirosim o floare sau in timp ce imbratisam un copac ..

Principalul ingredient este deci Rasina de brad ..pe care am folosit-o infuzand uleiul de masline extravirgin ..


Alaturi de rasina de brad ...  am folosit :

Sanziene : (Galium Verum)

Despre efectele ei am mai vorbit in blog ..la sapunul in care le-am folosit si la unguente ..
Stiati ca roua de pe florile de sanziene, se aplica pe pleoape si in jurul ochilor in fiecare dimineata, avand rol in refacerea ochilor obositi, indepartarea cearcanelor si a ridurilor precum si la imbunatatirea acuitatii vizuale, fiind considerata un adevarat elixir magic, mai ales la persoane cu deficiente de vedere????

Despre sanziene se spune ca, puse in apa cu care facem baie, transfera asupra noastra ceva din frumusetea si farmecul lor. Astfel, din vremuri vechi, femeile foloseau maceratul sau infuzia de sanzaiene la scaldat.

Extern , pentru piele, poseda in primul rand calitati cicatrizante , antiseptice si au un efect foarte bun in tratarea acneei , a petelor de orice fel (curata foarte bine tenul) .. de fapt sunt excelente in orice fel de afectiune a pielii!!!!!

Eu o folosesc in sapun ( in amestec cu loboda wink emoticon ) , intr-un unguent in care o folosesc alaturi de crini pentru reducerea petelor de pe piele (cu efecte fooooarte bune ) , in unturi  pentru corp .. si altele :)) pe care o sa vi le arat treptat.

Un lucru este sigur : Sanzienele chiar ne imprumuta putin din magia lor wink emoticon ...



Polen ... (pudra)



Levantica - Lavandula angustifolia (pudra)


Liliac de vara - Buddleja davidii (pudra)



Miere bio


 
Unt de cacao brut, uleiuri esentiale ( un amestec personal ) ..

    Rezultatul ..  un unt pentru corp extrem de fin ..chiar daca are in compozitie ingrediente "brute" ..puternice :))..  un unt pentru corp care nu numai ca va va mentine pielea hidratata dar o va pazi si de boli ;)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu