Calitatea provine din natura.......
fumusetea din inima

luni, 12 ianuarie 2015

Making natural colors using pollen and plants - First step

Bun ..  o sa incep prin a va spune ca este un proces indelungat . Crearea culorilor naturale prin acest procedeu nu poate fi realizata peste noapte ..iti impune rabdare . Dar merita. pe de o parte datorita faptului ca plantele si polenul  imprima anumite calitati sapunului ..pe de alta parte ..este natural complet :))

Si primul pas .... ingredientele :))  ..care nici ele nu sunt unele cu care sunteti obisnuiti..
 

Sa incepem cu polenul : polen CRUD  de castan dulce (castanea sativa) , mur ( rubus fructicosus) si iarba neagra (calluna vulgaris)


 Despre beneficiile polenului asupra pielii am mai scris : pe scurt acum .. ce stim despre polen ? .. in primul rand el detine numeroase proprietati energetice si nutritive .. cu el se hranesc "nou-nascutii' din stup .. contine toate vitaminele, mineralele si acizii necesari organismului uman .
Pentru piele : in primul rand are proprietati antioxidante si ajuta la prevenirea imbatranirii premature a pielii prin faptul ca stimuleaza cresterea de noi celule . Mai ajuta la reducerea ridurilor si a petelor de batranete.
Mare atentie cu folosirea polenului crud : spre desosebire de cel uscat are un termen mult mai redus de pastrare !

Trecem la plante : 

Radacina de Osul iepurelui ( ononis spinosa)  ..  eczeme , ulceratii cutanate, prurit , boli de piele cronice .


Radacina de Lemn dulce (glycyrrhiza glabra) are proprietati antiinflamatoare si anticancerigene cunoscute, catifeleaza si fortifica pielea (ca fapt divers ..eu o folosesc si in cremele pentru mentinerea fermitatii sanilor)



Radacina de Tataneasa (symphytum officinale) ...o minune a naturii pentru piele:  o cicatrizeaza si o regenereaza rapid ..  este unul dintre cele mai puternice remedii anticancerigene din plante (alaturi de spanz si marul lupului)



Sunatoare (hypericum perforatum)..  folosita in ingrijirea ranilor , a hematoamelor , are efect calmant, antiinflamator, cicatrizant  , foarte buna pentru pielea sensibila.


Flori de Menta indiana  ( monarda didyma) .. infectii, eruptii , eczeme ..


Flori de Rodiu (punica granatum) .. vitamina C si antioxidantii stimuleaza productia de colagen mentinand astfel elasticitatea pielii.


Flori de Margarete (leucanthemum vulgare)...  tonifierea si elasticitatea pielii , o calmeaza si o hidrateaza, combat ridurile si acneea




   Bun, Avem tot ce ne trebuie :)) am facut rost de ele din surse sigure, cultivate bio !!!  ..  vedem maine ce facem mai departe cu ele ;) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu