Calitatea provine din natura.......
fumusetea din inima

marți, 20 ianuarie 2015

Harmful chemicals present in cosmetics

Maine voi putea trece la urmatorii pasi in realizarea culorilor naturale ..dar va trebui sa faceti si voi un efort mic :))  sa vad ca intr-adevar va intereseaza. O sa vedeti maine despre ce este vorba. Pana atunci va las sa cititi cam ce punem pe piele folosind cosmetice fara atentie.

Stiti cam cate substante periculoase punem pe piele zilnic ?? In jur de 500 !!! Multe ..nu-i asa ? :))) Si asta fara sa stim. Dar ..exista legi . Legi care ar trebui sa ne protejeze de ceea ce este daunator. Da..dar legile au portitele lor. Si producatorii de cosmetice sunt obligati intr-adevar sa scrie lista ingredientelor ..dar pe de alta parte nu sunt obligati sa specifice puritatea materiilor prime folosite si nici chimicalele utilizate in procesul de fabricatie. Culmea este ca se specifica mereu ca acesti compusi chimici sunt folositi in "doze sigure" ..care "nu dauneaza". Dar nu se tine cont ca toleranta difera de la barbat la femeie si la copil ..precum si ca depinde de tipul si grosimea pielii. Pe de alta parte nu ar trebui sa neglijam ca efectul produselor chimice este cumulativ .. nu folosim doar unul ..ci mai multe ..zilnic.

Ce putem face ? Sa citim etichetele .. sa invatam de fapt sa citim etichetele.
In primul rand .. compusii chimici prezenti in concentratie mai mare sunt trecuti primii... deci ordinea este descrescatoare ..

Ce substante trebuie evitate ? Off ..multe :))) O sa incerc sa le enumar pe cele mai importante si cel mai des intalnite

- Clorură de benzalconiu (Biocide - conservant) Acest compus este asociat cu iritatii severe ale pielii, ochilor si sistemului respirator si alergii !!
- BHA (butilhidroxianisol) - provoaca depigmentarea pielii si este cancerigen. Cand s-au efectuat studii pe animale folosind această componentă, rezultatele au fost: " componenta BHA provoaca leziuni la nivelul ficatului si provoaca cancerul de stomac ca papiloame si carcinoame si interfereaza cu dezvoltarea sistemului de reproducere si nivelurile normale de hormoni tiroidieni" .. si totusi se foloseste frown emoticon
- Gudron de carbune si alte ingrediente ce contin gudron de carbune (inclusiv aminofenol, diaminobenzen, fenilendiamina): Acesta este un produs secundar de prelucrare a carbunelui si este un cunoscut cancerigen uman !!!
- DMDM hidantoina și bronopol (2-brom-2-nitropropan-1,3-diol): Sunt conservanti care se descompun si elibereaza formaldehida... declanseaza reactii alergice si recunoscuti cancerigeni umani.
- Formaldehida: Un conservant puternic considerat cancerigen uman.
- Parfum : E prezent in toate produsele de la sampon la lotiune si la deodorant. Legile nu impun companiilor sa specifice ce anume contine acel parfum ... format de fapt dintr-un amestec de minim 14 substante chimice nocive.. printre primele cinci alergeni din lume !!! ..perturbatoare ale hormonilor ..
- Hidrochinona: Acesta este un produs chimic de albire a pielii care poate provoca o boala de piele numita ocronoza, cu leziuni de culoare negru-albastre ..permanente. In studiile pe animale hidrochinona a cauzat dezvoltarea tumorilor.
-Methylisothiazolinone si Methylchloroisothiazolinone: Aceste substante chimice sunt foarte frecvente in produse de ingrijire personala . Consecintele ??? Alergiile de contact !!!!
- Oxybenzone??? Iritatii ...sensibilizare ...alergii. Mare atentie la femeile insarcinate !!!
- Parabenii (propil, izopropil, butil si Isobutylparabeni): Parabenii sunt conservanti care imita estrogenul ...gasiti în tumorile de cancer de san, in 19 din 20 femei studiate !!!!! 19 din 20 !!! Nu e nevoie sa spun mai mult, nu?
- Distilate din petrol .. Unde ?? In rimel spre exemplu ! Care sunt consecintele? Dermatite de contact !
- Ftalati: Se pare ca au legatura cu tulburări ale sistemului reproductiv masculin. Femeile gravide ar trebui sa evite lacul de unghii in care exista !
- Resorcinol: ingredient comun in produsele de albire; iritant pentru piele, toxic pentru sistemul imunitar si cauza frecventa de alergie !!
- Palmitat de retinol si retinol (vitamina A): cantitati excesive din aceasta componenta poate provoca malformatii congenitale grave in cazul in care o femeie este expusa in timpul sarcinii.
- Toluen: Acesta actioneaza ca un iritant, afecteaza respiratia și provoaca greata. Unele dovezi sugereaza o legatura cu limfomul malign.
- Triclosan și Triclocarban: pesticide... antimicrobieni in sapun lichid (triclosan) sau in sapun (Triclocarban).. foarte toxici ...perturba functia tiroidiana si hormoni de reproducere.

Vi se par multe ?? Nu ..sunt doar o infima parte din ceea ce se foloseste in cosmetice ... care, din pacate, contin din ce in ce mai putine ingrediente naturale..

Repet ..trebuie tinut cont ca efectul chimicalelor este cumulativ ..pentru ca folosim un gel de dus..un ruj ..o crema..un rimel .. fiecare aducandu-si aportul la ceea ce eu numesc ... hazard :)))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu