Calitatea provine din natura.......
fumusetea din inima

miercuri, 28 ianuarie 2015

Wine mousse for face

Nu ati vazut la mine nici o crema pentru fata ..ati vazut sapunuri.. masti ..dar nu creme . Exista o multitudine de creme faciale cu diferite proprietati . Eu nu fac decat una singura care poate fi folosita de orice tip de ten, putin mai ciudata :)) dar si mai mult decat eficace..

Este o crema "mousse" ..  foarte fina ..care are la baza doua ingrediente favorite: vinul de mure bio si chihlimbarul ..

Am imbunatatit formula ei adaugandu-i Baniosteriopsis caapi ..o vita de vie . (este ingredientul cel mai important din ayahuasca, un ceai medicinal tradițional din regiunea Amazonului)

Numele acestei plante este tradus "vita de vie a sufletului" sau "vita de vie a spiritului"

Planta a fost folosita de catre samanii din regiunea Amazonului pentru vindecarea in ritualuri samanice. Cum a fost descoperita este inca un mister ..legenda spune ca, cu mult timp in urma, un vanator iscusit care isi cauta otrava pentru sageata pe care o folosea la vanatoare a auzit o liana vorbind ..l-a fascinat si a luat-o acasa . In timpul noptii el a avut un vis in care spiritul lianei i-a explicat cum sa o pregateasca intr-o tamaie folosita pentru a vindeca multe boli.

Eu folosesc radacina soiului "Ourinhos" care literal inseamna "aur mic"


Despre vinul de mure am mai spus ..este antioxidant, contine minerale si vitamine , ajuta la mentinerea fermitatii pielii si ii da o stralucire aparte.

Chihlimbarul sau ambra (pudra pura folosita aici) este o adevarata bijuterie pentru piele! Este un mineral inteligent care stimuleaza celulele pielii ajutandu-le sa "respire" si astfel sa-si mentina fermitatea si elasticitatea .

Praful de ambra incalzeste si energizeaza pielea. Atunci cand o atinge elibereaza cantitati mici de acid succinic care lupta impotriva radicalilor liberi si ajuta la curatarea epidermei de toxine.

Fluxul de energie eliberata de ambra reface pielea, o imbogayeste cu oxigen, netezeste ridurile si normalizeaza procesele metabolice. De fapt ..chihlimbarul ..este un fel de ingredient anti-imbatranire ;)




Am mai folosit unt (!) de migdale , unt de shea, ulei de argan, ulei de rosa mosqueta, extract CO2 din seminte de zmeura (ajuta la calmarea si regenerarea pielii si ii mentine elasticitatea) ..uleiuri esentiale de tamaie , ylang-ylang ..si altele :))

Culoarea este data de contactul vinului cu celelalte ingrediente ;)


Aristotel spunea  " Natura nu face nimic in zadar " ...  asa este ;)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu